r
Nosalty Logó

Sörkifli Tímejjja konyhájából

Tímejjja
Sörkifli Tímejjja konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1580
Kalória
44.5g
Fehérje
201.9g
Szénhidrát
63.3g
Zsír
73.8g
Víz
106.5g
Koleszterin
8.2g
Élelmi rost
8.5g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1580 kcal
  • 12% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 6320 kcal
  • 12% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 12% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    63.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2665.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    1423 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    201.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 1580 kcal
  • 12% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.2 g

Zsír

  • Összesen
    253.1 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10660.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    389 mg
  • Kálcium
    2083 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    2144 mg
  • Nátrium
    5691 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    807.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    295.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    707 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    870 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 6320 kcal
  • 12% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 313 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
  2. A liszthez hozzáadjuk az olajat és az élesztős tejet. Jól összedolgozzuk.
  3. 1 órát kelesztük meleg helyen.
  4. 4 cipóba osztjuk. (A deszkát nem szabad lisztezni, nem fog leragadni!) Mindegyik cipót kör alakúra kinyújtunk, 16 cikkre vágjuk.
  5. A cikkek szélesebb részére sajtdarabokat teszünk, majd feltekerjük.
  6. Tepsiberakjuk, felvert tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk, kicsit kelesztjük, megsütjük, míg szép pirosak lesznek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nagyon gyorsan elkészül, és mennyei finom. Sajt helyett tehetünk bele kolbászt, virslit, kinek mihez van kedve.

További receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek