r
Nosalty Logó

Tejfölös csirke hasábbal petione-tól

NS
Tejfölös csirke hasábbal petione-tól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tejfölös csirke

Hasáb

1321
Kalória
55.5g
Fehérje
61.8g
Szénhidrát
95.7g
Zsír
632.9g
Víz
374.1g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
12.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tejfölös csirke

Hasáb

Összesen 1321 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tejfölös csirke

Hasáb

Összesen 2645 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tejfölös csirke

Hasáb

Összesen 110 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    95.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1563.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    779 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    632.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 1321 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111 g

Zsír

  • Összesen
    191.4 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    748 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3126.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1558 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    123.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1265.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    642 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    630 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    540 micro
Összesen 2645 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 110 kcal

Elkészítés

Tejfölös csirke

  1. Megmossuk a krumplit (nem pucoljuk), felnégyeljük, majd felrakjuk főni félkész állapotig.
  2. Majd 250 fokosra előmelegített sütőbe küldjük pirulni.
  3. Felszeljük a hagymát ízlés szerint, majd a pecsenyezsírban feltesszük üvegesedni.
  4. A csirkecombokat az üvegesre pirult hagymán megpirítjuk, majd lefedjük, hogy puhuljon (víz hozzáadása tilos).
  5. Amikor elkezdett pirulni, hozzáadjuk a négybe vágott gombát és a fűszereket (a paprikát hagyjuk a végére, és amikor ezt adjuk, húzzuk félre, mert könnyen lekap).
  6. Ezt követően mikor már minden megpuhult majdnem kész állapotra, hozzáadjuk a tejfölt.
  7. Fedő nélkül besűrítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40*40

Még soha nem készítettem tejfölös csirkét. Hagyományosan nem is akartam. ilyennek képzeltem.

További receptek

Húsvéti sonkás burger

Ez a húsvéti sonkás burger tökéletes választás egy családi/ünnepi ebédhez vagy baráti összejövetelhez. A főtt sonka és a tojássaláta kombinációja örök kedvenc, a friss ...

Nosalty

Húsmentes retró burger

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...