Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös csirke hasábbal petione-tól

Tejfölös csirke hasábbal petione-tól
Tejfölös csirke hasábbal petione-tól
90 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még soha nem készítettem tejfölös csirkét. Hagyományosan nem is akartam. ilyennek képzeltem.

hozzávalók / 2 adag

Tejfölös csirke

Hasáb

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk a krumplit (nem pucoljuk), felnégyeljük, majd felrakjuk főni félkész állapotig.
  2. Majd 250 fokosra előmelegített sütőbe küldjük pirulni.
  3. Felszeljük a hagymát ízlés szerint, majd a pecsenyezsírban feltesszük üvegesedni.
  4. A csirkecombokat az üvegesre pirult hagymán megpirítjuk, majd lefedjük, hogy puhuljon (víz hozzáadása tilos).
  5. Amikor elkezdett pirulni, hozzáadjuk a négybe vágott gombát és a fűszereket (a paprikát hagyjuk a végére, és amikor ezt adjuk, húzzuk félre, mert könnyen lekap).
  6. Ezt követően mikor már minden megpuhult majdnem kész állapotra, hozzáadjuk a tejfölt.
  7. Fedő nélkül besűrítjük.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40*40 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 239
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

petione

Mióta szakács: 2013.04.02.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás-tejfeles csirkecombok a'la petione, gombás csirkepörkölt, csirkepörkölt gombával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1311
csirkecomb 4 db
csiperkegomba 15 dkg
tejföl 4 dl
lila hagyma 1 közepes db
fokhagymapor 0 ízlés szerint
bazsalikom 4 teáskanál
babérlevél 2 db
rozmaring 2 teáskanál
pecsenyezsír 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 5 teáskanál
burgonya 70 dkg