r
Nosalty Logó

Tejfölös-mustáros csirkemell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Brizsó
Tejfölös-mustáros csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 338 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1349 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 176 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1555 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    759 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 338 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.4 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6220 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1112 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1701 mg
  • Nátrium
    3038 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    598 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    587 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 1349 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    812 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 176 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott, megtisztított csirkemellfilét vágjuk kockára, adjuk hozzá a tejfölt, mustárt, aprított fokhagymát és a fűszereket. Alaposan keverjük össze, és hagyjuk állni, amíg az általunk választott köretet előkészítjük.
  2. Egy kisebb tepsit kenjünk ki olajjal, és öntsük bele a húst.
  3. Reszeljünk sajtot a tetejére, és fedjük le alufóliával. 170 fokon süssük 20 percig (alul-felül sütéssel), majd a fóliát levéve 200 fokon 10 percig pirítsuk (felső sütéssel) a sajtot a tetején.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 318
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 141
  • Össznézettség: 84911
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 14.

Ajánló

Bármilyen körettel ideális, kipróbáltuk krumplival, rizzsel és tésztával is. Többféleképpen elkészítettük már, gombával, paradicsommal, kukoricával, lila hagymával, póréhagymával, mindegyik ideális választás. A képen látható verzió édes kukoricával és gombával megbolondítva készült.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Brizsó 14 recept

Édesanyám féle rántott hús adta az alapötletet. Ő a húst megkeni mustárral, amit mi is nagyon szeretünk, ezt gondoltuk tovább. Első alkalommal hagytuk egészben a húst, de minél többször, többféleképpen készítettük el, annál inkább erősödött az elhatározás, a csirke aprítva sokkal jobb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.