r
Nosalty Logó

Tejfölös csirke édeskáposztával

helena26
Tejfölös csirke édeskáposztával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

497
Kalória
24.1g
Fehérje
32.9g
Szénhidrát
31.5g
Zsír
532.6g
Víz
126.3g
Koleszterin
9.4g
Élelmi rost
15.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 497 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1988 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    532.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    559 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 497 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.3 g

Zsír

  • Összesen
    126.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3019.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1226 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    131.4 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    2130.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    541 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    942 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    605 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    538 micro
  • β-karotin
    2238 micro
  • β-crypt
    255 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2000 micro
Összesen 1988 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    89 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 68 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát vágjuk kockára, és kevés zsíron vagy olajon pici sóval fonnyasztjuk meg.
  2. Megszórjuk pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, felöntjük kb. 1 dl vízzel, majd újra zsírjára sütjük.
  3. Ekkor belerakjuk a megtisztított húst, a paradicsomot és paprikát, sózzuk, fűszerezzük, felöntjük vízzel, és félpuhára főzzük.
  4. A káposztát vágjuk fel, és adjuk a pörkölthöz, pótoljuk a vizet, és főzzük puhára.
  5. A tejfölt keverjük össze a liszttel, és adjunk hozzá a pörkölt levéből, hogy amikor hozzákeverjük, ne csomósodjon meg.
  6. Ízesítsük cukorral és citromlével. A legvégén szórjuk rá a majoránnát, majd lefedjük. Egyet forralunk rajta, és kész is az ebéd!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 45 p

Régen főztem juhászpörköltet, ezért ma ez lett az ebéd. A recept az édesanyukámtól származik. Hasonlóan készült, csak baromfi húsból. Nagyon finom knédlivel, de ma csak kenyérrel fogyasztottuk.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...