Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-citromos sütemény

Tejfölös-citromos sütemény
Tejfölös-citromos sütemény
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni finom, szaftos, zamatos sütemény, reggelire, uzsonnára, vagy csak úgy csemegézni, érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy gépi habverő segítségével habosra verjük a tojásokat a kétféle cukorral és a sóval, majd belereszeljük a citromok héját, hozzáadjuk a kifacsart levüket, a tejfölt, joghurtot, és simára keverjük.
  2. Ezután folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk a kétféle olajat, végül beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Egy hosszúkás 30x10 cm-s formát vajjal kikenünk, liszttel megszórjuk, belesimítjuk a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük kb. 45-50 perc alatt, tűpróbáig. Ha nagyon sülne a teteje, egy fóliával lazán letakarjuk. A sütési idő függ a sütő teljesítményétől.
  4. A megsült süteményt kivesszük a sütőből, de egy pár percig még a formában hagyjuk, ezután egy rácsra kitesszük, és megvárjuk, amíg teljesen kihűl. Porcukorral megszórva, szeletekre vágva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x10 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 108
össznézettség: 24 637
elküldve: 0
receptkönyvben: 193
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
485 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citromos sütemény, könnyű citromos süti

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1035
tojás 3 db
cukor 11 dkg
nádcukor 11 dkg
1 csipet
citromhéj 2 citromból nyert
citromlé 2 citromból nyert
tejföl 200 g
görög joghurt 120 g
napraforgó olaj 70 ml
olívaolaj 70 ml
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
vaj 2 dkg
finomliszt 2 dkg