r
Nosalty Logó

Gyümölcsös-kakaós kevert szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Gyümölcsös-kakaós kevert szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 686 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2734 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1202.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.1 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 686 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4808.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1231 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    1985 mg
  • Nátrium
    1177 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    572.3 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    743.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    690 micro
  • β-crypt
    293 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    981 micro
Összesen 2734 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először mindent előkészítünk, ami szükséges. Egy 18x28x5 cm nagyságú tepsit kibélelünk sütőpapírral, egy tálba kimérjük a lisztet, beleszórjuk a sütőport, fahéjat, kakaót, jól összekavarjuk.
  2. Egy másik, nagyobb tálban - amiben majd kényelmesen elfér az egész massza - a tojásokat a csipet sóval, s a mikróban felolvasztott, de nem meleg (nem kell teljesen felolvasztani, csak híg legyen) zsírral kikavarjuk, majd ezzel a porcukrot is. Ekkor kapcsoljuk be a sütőt 170 fokra, alsó-felső állásban, mire összeállítjuk a süteményt, előmelegszik.
  3. Az előbbi masszához hozzáöntjük a lisztes keveréket, s a tejet apránként adagolva hozzá (annyit majd részletekben, hogy egynemű, önthető legyen, de nem híg) simára, egyenletesre kavarjuk. Közben az aromákat is kavarjuk bele alaposan.
  4. A gyümölcsöket meghámozzuk, a baracknak is lehúzzuk a héját, magokat, magházakat eltávolítjuk, s feldaraboljuk őket. Az almát kis darabokra (először cikkekre, aztán a cikkeket apró darabokra), máris a masszába, s jól összekavarjuk. A barackot csak cikkekre szeleteljük, félretesszük egy pillanatra.
  5. Az almával elkavart masszát az előkészített tepsibe öntjük, elegyengetjük szépen, a tetejére, kissé benyomva, a barackgerezdeket helyezzük, szépen sorban, a vékonyabb felét a süteménybe. A tetejét jól megszórjuk a színes dekorcukorral, s mehet is a sütőbe!
  6. Körülbelül 30-40 perc alatt sül meg, de 30 percnél végezzünk tűpróbát! (Minden sütés sütőfüggő!) Ha megsült, hagyjuk kihűlni.
  7. Ha kihűlt, emeljük ki papírostól a süteményt, tegyük egy megfelelő nagyságú tálcára, a széleiről húzzuk le a sütőpapírt, a sütemény tetejére tegyünk egy másik megfelelő nagyságú tálcát, fordítsuk meg ügyesen - nehogy kiessen a finomság :) -, húzzuk le az aljáról is a papírt, most a végleges tálcát tegyük rá (értelemszerűen az aljára), s fordítsuk vissza, most már "meghámozva", eredeti állásába! :)
  8. Nem marad más hátra, tetszőlegesen felszeletelhetjük! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Érdemes, egyszerű, de nagyon finom!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18x28x5
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6797
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édességre vágytam, sütifélére...de valami nagyon egyszerűre, amivel nincs macera....volt itthon néhány szem maradék gyümölcs, így kombináltam egy kicsit :)…..az eredmény isteni lett....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek