Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tej- és gluténmentes csilis bab

Tej- és gluténmentes csilis bab
Tej- és gluténmentes csilis bab
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvencünk a csilis bab. Viszont jobban szeretjük csirkemellel, mint darált hússal, ezért én mindig csirkehússal készítem. Mivel minden alappor és pörköltkocka tartalmaz vagy tejet vagy glutént, így egy kis módosításra volt szükségem. Nincs az a mennyiség, ami ne fogyna már el másnap.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Lehet hozzá jázmin rizst vagy kenyeret tálalni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellfiléket jó alaposan megmossuk, majd kockákra vágjuk. A hagymákat megpucoljuk, majd a vöröshagymákat felkockázzuk, a fokhagymákat fokhagymanyomón áttörjük.
  2. A kókuszzsíron megdinszteljük a hagymákat, és megszórjuk fűszersóval. Ezután hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, és kifehéredésig sütjük. (Nem kell felönteni vízzel, enged annyit a hagyma, hogy ne égjen le.)
  3. Beleöntjük a sűrített paradicsomot, és hozzáadjuk a gulyáskrémet, a borsot, az oregánót és a bazsalikomot. Közben lecsepegtetjük a kukoricáról a levet, viszont a babról nem (csak akkor szoktam leönteni, ha van benne cukor).
  4. Ha már kellően összeértek az ízek, beletesszük a csilis kukoricát, a csilis babot és a csípős paprikakrémet.
  5. Jól összekeverjük, és még egy kicsit főzzük. Ha már bugyog a szósz, akkor le is zárhatjuk a gázt, és tálalhatjuk is.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 396
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tej- és gluténmentes konyha

Mióta szakács: 2016.03.08.
68 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Chilis bab, Chilis bab tej és gluténmentesen

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Adrienn konyhája tej- és gluténmentesen
Tej- és gluténmentes konyha / Adrienn konyhája tej- és gluténmentesen Wed, 2016-04-27 12:48

Azért emeltem ki a metességet, mert én olyan recepteket is ismerek, amelybe pörkölt kockát és csilisbab alapport is tesznek. Amíg "rendesen" főztem, addig én is pörkölt kockát használtam. De a pörkölt kockában GLUTÉN, az alapporban TEJPOR és GLUTÉN is megtalálható! Olyankor írom ki a megnevezésbe a tej- és gluténmentességet, ha valamely alapanyagban előfordulhat. Amúgy nem minden receptemnél emelem ezt ki. De ha már ennyire szeretnéd tudni, hogy miért írom így, hát azért, mert aki ilyen problémával küzd mint én, jobban felfigyel rá. Főleg az, aki most kezd el így főzni!

Ciccancs
Ciccancs Wed, 2016-04-27 12:21

Bocs, de hol van a csilis babban tej és glutén? Minek ezt kihangsúlyozni, mintha ez lenne az egyetlen tej- és gluténmentes csilis bab recept? Vagy ha már nyilvánvaló dolgokat hangsúlyozol ki, miért nem írod, hogy nincs benne banán, könnyűfémfelni és elefánt sem?

842
csirkemell filé 60 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 6 gerezd
vörösbab 50 dkg
csemegekukorica 25 dkg
sűrített paradicsom 50 dkg
gulyáskrém 2 ek
fekete bors 1 teáskanál
oregánó 3 teáskanál
bazsalikom 2 teáskanál
fűszersó 4 teáskanál
csípős paprikakrém 1 teáskanál
kókuszzsír 2 ek