r
Nosalty Logó

Tavaszi zöldségtál

Gombagasztro
Tavaszi zöldségtál
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

329
Kalória
10.3g
Fehérje
52.7g
Szénhidrát
11.1g
Zsír
481.1g
Víz
-
Koleszterin
11.2g
Élelmi rost
12.5g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1318 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 49 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    481.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    614 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6136 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1557 micro
Összesen 329 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2235 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1149 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    210.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    1924.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2456 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    238 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    327 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    24545 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    6226 micro
Összesen 1318 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    375 micro
  • β-karotin
    928 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 49 kcal

Elkészítés

  1. Egy fedeles sütőtál aljára öntsünk kevés olajat.
  2. Mossuk meg a zöldségeket, a krumplit vágjuk négybe, a gombákat mérettől függően negyedeljük vagy felezzük.
  3. A cukkinit és a padlizsánt vágjuk vastagabb karikákra, a sárgarépát pedig hosszában negyedeljük, az újhagymát karikázzuk fel.
  4. A zöldségeket tegyük a tálba, sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg kakukkfűvel, majd forgassuk össze.
  5. 180-200 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt pároljuk puhára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Annyira várom mindig a vitaminhiányos időszak után, hogy legyen mindenféle friss zöldség, és feltöltődjek. Ahogy megjelennek a piacon, már készítem is ezt a finom tavaszi zöldségtálat! Fogyaszthatjuk egytálételként, de húsok köreteként is kiváló!

További receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hankusz Sára

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...