Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombával töltött dagadó agyagban sütve

Gombával töltött dagadó agyagban sütve
Gombával töltött dagadó agyagban sütve
210 perc / előkészület: 60 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hannibal konyhaművészete még azokat is megihleti, akik egyébként irtóznak a karakterétől. Ő nem csak egyszerűen főz, sokkal inkább alkot. Ételei, terítése és nagy gonddal kiválogatott alapanyagai mind-mind egy művészi alkotás részei. Ha te is hasonlót alkotnál a konyhában, íme egy recept, amivel bárkit levehetsz a lábáról.

hozzávalók / 8 adag

Töltelék

Dagadó

Szólj hozzá!

elkészítés

Töltelék

  1. Hevítsünk olívaolajat egy serpenyőben, majd dobjuk rá az előzőleg felaprított bacont, majd a hagymát.
  2. Ha már üveges a hagyma, tegyük az edénybe a felaprított májat.
  3. Tegyük hozzá a felaprított petrezselymet, rozmaringot, és ha már elkészült a máj, sózzuk, borsozzuk.
  4. A májas keveréket hűtsük ki. Adjunk hozzá 4 kanál zsemlemorzsát és 4 egész tojást. Keverjük jól össze a masszát.

Dagadó

  1. A dagadóba vágjunk egy zsebet.
  2. Terítsünk az asztalra egy nagy alufóliát, majd szedjünk leveleire egy kínai kelt, és levelenként fektessük a fóliára.
  3. Szorosan egymásmellé, a kel tetejére fektessünk bacon szeleteket.
  4. Tegyük a dagadót erre a "fészekre".
  5. A zsebet töltsük meg a májas töltelékkel, és jó szorosan zárjuk össze a fóliát, hogy sehol se lógjon ki a hús.
  6. Most jön a neheze! Körülbelül 2-3 cm vastagra nyújtsunk ki agyagot. Akkorának kell lennie, ami az egész húst betudja fedni, hogy teljesen légmentesen lezárhassuk.
  7. Az agyagot jól dolgozzuk el a húson, illetve fólián. Ha kedvünk tartja, díszíthetjük agyagvirágokkal, levelekkel.
  8. 200 fokos sütőben süssük 2-3 órát. (Ne ijedjünk meg, ha sütés közben bereped az agyag!)
  9. Ha készre sütöttük, törjük fel az agyagot, és ha kedvünk tartja, dugjuk vissza pár percre a sütőbe, hogy kellően megpiruljon a hús teteje.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 526
elküldve: 1
receptkönyvben: 70
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Dr. Hannibal Lecter

Mióta szakács: 2014.05.09.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: nehéz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gombás töltött dagadó

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsandi
Zsandi / zsandi Thu, 2014-05-15 11:59

Agyag helyett nagyon megfelel a Pataki cseréptál is, lásd : káposztalevélben sült tojásos fasírt. Én abban sütöttem, tökéletes lett !

sirGalahad
sirGalahad / sirGalahad Wed, 2014-05-14 20:01

El kellene dönteni hogy gombás a töltelék vagy májas. Részemről a gombára szavazok, jobban illik a dagadóhoz... :)

1187
gomba 500 g
vöröshagyma 1 közepes db
sertésmáj 30 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 2 szál
petrezselyem 1 csokor
tojás 4 db
zsemlemorzsa 4 ek
bacon 4 szelet
olívaolaj 3 ek
sertésdagadó 1.5 kg
kínai kel 1 közepes db
bacon 12 szelet