r
Nosalty Logó

Tavaszi tésztasaláta friss retekkel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tavaszi tésztasaláta friss retekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 707 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2826 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 280 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1467.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    906 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2188 micro
Összesen 707 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.5 g

Zsír

  • Összesen
    132.7 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5868.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1598 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1680 mg
  • Nátrium
    2001 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    438 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    826 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    970 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    872 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    3624 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8751 micro
Összesen 2826 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    869 micro
Összesen 280 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben pirítsuk meg a zsemlemorzsát: olvasszuk föl a vaj felét, majd ebben, közepes lángon, folyamatosan kavargatva 5 percig barnítsuk a morzsákat.
  2. Főzzük meg a tésztát.
  3. Az olívaolajat és a maradék vajat hevítsük fel egy nagy serpenyőben, majd közepes tűzön dinszteljük meg az apróra vágott hagymát.
  4. 3-4 perc után adjuk hozzá a félhold alakú szeletekre vágott retket, sózzuk és borsozzuk, majd 4-5 percig pároljuk tovább.
  5. Töltsük rá a citromlevet, ettől a retek világos rózsaszínűre vált.
  6. Amikor a tészta már majdnem kész, adjuk a főzővízhez a fagyasztott zöldborsót, és főzzük még 1-2 percig.
  7. Szűrjük le a tésztát, de tegyünk félre egy csészényit a főzővízből.
  8. A hagyma és a retek mellé tegyük a serpenyőbe a tésztát és a zöldborsót, adjuk hozzá a citromhéjat meg a petrezselymet, majd a félretett főzővizet adagolva, pároljuk még a keveréket, amíg minden puhának és szaftosnak tűnik.
  9. Ha nem elég fűszeres, pótoljuk még a sót és borsot, majd vegyük le a tűzről.
  10. Tálalásnál a tésztasalátát szórjuk meg zsemlemorzsával, parmezánnal és borssal.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 232
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8181
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel és vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva, ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek