r
Nosalty Logó

Tésztasaláta sült zöldségekkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Tésztasaláta sült zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a zöldségek sütéséhez

az öntethez

az összeállításhoz

Összesen 514 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a zöldségek sütéséhez

az öntethez

az összeállításhoz

Összesen 3088 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a zöldségek sütéséhez

az öntethez

az összeállításhoz

Összesen 148 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    953.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    984 micro
  • β-crypt
    206 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    942 micro
Összesen 514 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    148.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5721.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    729 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    1516 mg
  • Nátrium
    2786 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    377.2 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    984.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    673 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    354 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    598 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1314 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    5903 micro
  • β-crypt
    1239 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5652 micro
Összesen 3088 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

a zöldségek sütéséhez

az öntethez

az összeállításhoz

Elkészítés

a zöldségek sütéséhez

  1. Egy nagy sütőlemezt olajozzunk ki. Rakjuk rá a kukoricát, a paprikát meg a spárgát. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Forró sütőben 15-20 percig sütjük.
  3. A paprikát egy tálba rakjuk, lefóliázzuk. Amikor kihűlt lehúzzuk a héjat, és kicsumázzuk. Ujjnyi csíkokra vágjuk. (Nekem mini paprikák voltak itthon, annak olyan gyenge volt a héja, hogy nem kellett megpucoljam.)
  4. A spárgát 2-3 cm hosszú darabokra vágjuk. A kukoricát az oldalára fektetjük, és levágjuk a szemeket a csövéről.
  5. A zöldségek fűszeres olaját tegyük félre a tésztához.

az öntethez

  1. Egy kis tálban a citromlevet keverjük el a mézzel, illetve az apróra vágott petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk. Habverővel folyamatosan, gyorsan keverve csurgassuk hozza az olajat.

az összeállításhoz

  1. A tésztát főzzük ki a csomagoláson található utasítás szerint. Szűrjük le, de ne öblítsük le hideg vízzel. Öntsük rá a zöldségek sütéséből visszamaradt fűszeres olajat. Keverjük össze alaposan egy nagy tálban.
  2. Adjuk hozzá a zöldségeket, a kockára vágott hagymát, végül az öntetet. Forgassuk össze alaposan. Kóstoljuk meg, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.
  3. Morzsoljuk rá a feta sajtot. Lefóliázva tegyük a hűtőbe minimum 2 órára.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7099
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy főzős csatornán nézelődve akadt meg a szemem ezen a finomságon. Az alapanyagokat át kellett variálnom, mert nem találtam lima babot a boltban, ezert én spárgát raktam inkább bele. Sütés után a zöldségek édeskések lesznek, ezt próbáltam ellensúlyozni a sós feta sajttal. A lila hagyma pedig frissességet és roppanósságot kölcsönzött a salátának.

Hozzávalók

a zöldségek sütéséhez

az öntethez

az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...