r
Nosalty Logó

Tésztasaláta Eszti konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
esztike20
Tésztasaláta Eszti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 576 kcal
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3454 kcal
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 264 kcal
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    979.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    444 micro
Összesen 576 kcal
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    146.5 g

Zsír

  • Összesen
    129.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5874.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    332 mg
  • Kálcium
    814 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    1464 mg
  • Nátrium
    2860 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1323 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    976 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2665 micro
Összesen 3454 kcal
  • 15% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát megfőzzük.
  2. Miközben a tészta fő, megcsináljuk a belevalókat. Ha fagyasztott a kukoricánk, akkor megfőzzük, ha viszont konzerv, akkor leszűrjük, és beleöntjük egy nagy tálba.
  3. A sonkát kicsi kockákra vágjuk, és azt is beleöntjük a tálba.
  4. A póréhagymát kis karikákra vágjuk, és az is mehet bele az edénybe.
  5. A sajthoz azért nem írtam mennyiséget, mert mindenki ízlése szerint eldöntheti, hogy mennyi kell bele. Minél több fajta sajt van benne, annál finomabb. A sajtot kicsi kockákra vágjuk, és az is mehet bele a tálba.
  6. Ha nem teszünk bele vajretket, anélkül is nagyon finom, de nekem az valahogy kell bele. Élvezem, amikor a sok lágy sajt között valami ropog a fogam között.:) Az íze nem erőteljes, nem is lehet érezni, hogy mi az, mert a majonéz íze elnyomja. Ezt is kis kockákra szeljük.
  7. Annyi majonézt teszünk rá, hogy kellőképpen krémes legyen. Elsőre lehet, hogy kicsit soknak gondoljuk, de a tészta sokat felvesz belőle.
  8. Meg kell várni, míg a tészta kihűl, és utána össze lehet keverni.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 28828
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 29.

Ajánló

Ez egy könnyű ebéd vagy vacsora is lehet. Azoknak ajánlanám, akik gyorsan akarnak valami könnyűt enni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
esztike20 7 recept

Anyukámmal csináltam még először, az kicsit másképp nézett ki, de még ez hasonlít leginkább az eredeti verzióra. Azóta mindig változtatok rajta valamit. Általában sonka nélkül készítem többfajta zöldséggel. Nagyjából bármit lehet bele tenni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...