Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tartármártás

Tartármártás
Tartármártás
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Véleményem szerint ez a világ legjobb tartármártása...és ezt nem nagyzolásból mondom, ez TÉNYLEG a legfinomabb dolog, amit életemben ettem Apósom jóvoltából.
A házi, tojásos-mustáros-olajas majonézalappal és a fűszerkoronával nem is lehet más, csak abszolút No.1.
Mindenképp ajánlom kipróbálásra :).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Halakhoz, sültekhez, rántott sajthoz ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a majonézt készítsük el. A tojássárgáját tegyük egy mély tálba, és adjuk hozzá a mustárt. Robotgéppel keverjük ki jó alaposan.
  2. Ezután váltsunk magas fordulatra, és apránként csepegtessünk hozzá annyi olajat, hogy jó, krémes állagú legyen a majonézünk.
  3. Ezután hozzáadjuk a fűszereket (én mindenből kb. fél mokkáskanállal szoktam). A Worcestshire-szósz adja meg az egyik alapízt, így azt semmiképpen ne hagyjuk ki belőle, abból kb. 5-10 cseppnyi kell.
  4. Hozzáadagoljuk a porcukrot, majd a tejfölt is, és alaposan összeturmixoljuk.
  5. Jól kihűtve fogyasszuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 66 310
elküldve: 1
receptkönyvben: 147
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Afraa

Mióta szakács: 2010.04.17.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

majonézes szósz, gazdag fűszeres tartármártás

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hunicum
Hunicum Fri, 2016-02-19 17:36

Imádom a zöldfűszeres mártásokat, ez az. Biztos mennyei, de nem tartármártás.

Koni08
Koni08 Sun, 2015-04-19 22:10

Elso olvasatra a hozzavalok alapjan, biztos, hogy ez a legjobb tartar!!

jozsibacsi61
Józsibácsi / jozsibacsi61 Thu, 2013-11-28 11:19

Sziasztok,
nagon jól hangzik a recept, biztos fínom is annak aki szereti az édességet, csak egyetlen egy baja van, mégpedig az elnevezése, ugyanis semmi köze a tartármártáshoz :((((
Üdvözlettel: Józibácsi

Boribon
Boribon / Boribon Fri, 2011-04-15 01:18

Ez jol hangzik a sok fuszerrel. Gyakran szoktam kulonfele martasokat keverni, ezt is kiprobalom majd. Egy tojassargahoz kb mennyi olajat adsz? A cukor mennyisege szerintem is nagyon vad, en egyaltalan nem is teszek majd bele.

Afraa
Afraa / Afraa Thu, 2011-04-14 10:10

Pötyike!
Mikor először láttam apósomat ezt csinálni, én is sokalltam a 6 evőkanál cukrot, de amikor megkóstoltam, úgy volt tökéletes (az én szám íze szerint).
Ha gondolod, csináld kevesebbel, úgy is biztos finom lesz.

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Thu, 2011-04-14 06:39

Szia Afraa!
Bocsika, de a 6-10 evőkanál porcukor nem sok ehhez az adaghoz?? Csináltam már házi majonézt tojás, étolaj indítással és kb 2-2,5 dl tejföllel de lényegesen kevesebb cukorral!! Max. 1 ek. cukorral. Szerintem még az is sok.
Üdv: Pötyi

371
tojássárgája 1 db
mustár 3 ek
napraforgó olaj 1 dl
fekete bors 0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
gyömbér 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
worcestershire-szósz 10 csepp
tabasco szósz 5 csepp
citromlé 10 csepp
porcukor 6 ek
tejföl 250 g