r
Nosalty Logó

Vendéglős tartármártás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Vendéglős tartármártás
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 48% Zsír
Összesen 299 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 48% Zsír
Összesen 1792 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 48% Zsír
Összesen 451 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 48% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 299 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 48% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    189.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    671.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    452 micro
Összesen 1792 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 48% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 451 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgájákhoz először csak cseppenként öntsük az olajat, közben folyamatosan egy habverővel keverjük. (Én a páromat szoktam megkérni, ha itthon van, mert így sokkal egyszerűbb, ha ő adagolja az olajat.)
  2. Utána már mehet vékony sugárban hozzá a maradék olaj, majd a mustár, és a citromlé. Megsózzuk.
  3. Ehhez a majonézhez hozzáadjuk a fehérborsot, bort, a porcukrot, majd a tejfölt. Kóstolgassuk, ki hogyan szereti. Van aki édesebben, van aki savanyúbban, ehhez mérten pótoljuk cukorral vagy plusz citromlével.
  4. Természetesen gépi habverővel sokkal könnyebben és gyorsabban elkészül.Én már igy szoktam meg,de ha sietős a dolgom,akkor én is gépet ragadok.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 272
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 150
  • Össznézettség: 135733
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 07.

Ajánló

Jól lehűtve kínáljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vendéglős tartármártás
Mercedes 302 recept

Amikor még kicsi lány voltam, mindig rántott húst rendeltem az étteremben vegyes körettel, tartármártással. Mint azt már lehetett olvasni 1-2 receptemben, eléggé válogatós voltam, de a rántott hús mindig kiemelt helyen volt (valamennyire még mindig) az életemben. Valamiért nagyon szeretem, pedig tudom, hogy nem a legegészségesebb ételek egyike, módjával persze mindent lehet. Legelső tartármártásomat egy nagyon profi mesterszakács kezei között készítettem el. Azóta már kialakítottam a saját ízlésemnek megfelelő arányokat. Nos, ez a tartármártás recept amolyan éttermi hangulatot teremt. Belekóstolva a piros kockás abroszok, és a szaladgáló pincérek képe jelenik meg előttem.

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

Ha a tojássárgájához el?ször a mustárt, sót, cukrot kevered hozzá, utána nem kell segítség az olaj adagolásához, mert vékony sugárban öntve sem kapja össze az olaj a tojássárgáját. A többi ízesít? anyag utána, a legvégén a tejföl. Ezt én is egy szakácstól tanultam. Próbáld ki, érdemes gemabo

marianna1211

Gemabo én is így csinálom, nagyon régóta, amióta egyik barátn?m Franciaországban dolgozott nyaranta, ott tanulta. Pillanatok alatt kész a tartár, és nem kell attól félni, hogy összekapja a tojás az olajat. Sima, s?r?, krémes állagú majonézt kapunk. S?t én a tejföl felét kefírrel helyettesítem, diétásabb, és emésztési problémákkal küzd?knek is gyomor és epekímél?. Tehát el?ször mindig a mustárral keverjük össze a tojássárgákat. Ha így készítjük, egy tojás sárgája 2 dl olajat is felvesz, tehát kiadósabb is lesz/többet lehet készíteni kevesebb tojással/.

klaukara

Nagyon jó, kipróbáltam, tényleg, mint anno az éttermekben gyerekkoromban rántott karfiolhoz vagy gombához :) Köszi!

Mercedes

Szívesen!Örülök,hogy neked is bevált:)Üdv:Mercedes

yens

Köszi, nagyon jó lesz :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek