Nosalty Logó

Vendéglős tartármártás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Vendéglős tartármártás
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 48% Zsír
Összesen 299 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 48% Zsír
Összesen 1792 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 48% Zsír
Összesen 451 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 48% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 299 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 48% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    189.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    671.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    452 micro
Összesen 1792 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 48% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 451 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgájákhoz először csak cseppenként öntsük az olajat, közben folyamatosan egy habverővel keverjük. (Én a páromat szoktam megkérni, ha itthon van, mert így sokkal egyszerűbb, ha ő adagolja az olajat.)
  2. Utána már mehet vékony sugárban hozzá a maradék olaj, majd a mustár, és a citromlé. Megsózzuk.
  3. Ehhez a majonézhez hozzáadjuk a fehérborsot, bort, a porcukrot, majd a tejfölt. Kóstolgassuk, ki hogyan szereti. Van aki édesebben, van aki savanyúbban, ehhez mérten pótoljuk cukorral vagy plusz citromlével.
  4. Természetesen gépi habverővel sokkal könnyebben és gyorsabban elkészül.Én már igy szoktam meg,de ha sietős a dolgom,akkor én is gépet ragadok.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 123
  • Össznézettség: 124878
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 07.

Ajánló

Jól lehűtve kínáljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mercedes 302 recept

Amikor még kicsi lány voltam, mindig rántott húst rendeltem az étteremben vegyes körettel, tartármártással. Mint azt már lehetett olvasni 1-2 receptemben, eléggé válogatós voltam, de a rántott hús mindig kiemelt helyen volt (valamennyire még mindig) az életemben. Valamiért nagyon szeretem, pedig tudom, hogy nem a legegészségesebb ételek egyike, módjával persze mindent lehet. Legelső tartármártásomat egy nagyon profi mesterszakács kezei között készítettem el. Azóta már kialakítottam a saját ízlésemnek megfelelő arányokat. Nos, ez a tartármártás recept amolyan éttermi hangulatot teremt. Belekóstolva a piros kockás abroszok, és a szaladgáló pincérek képe jelenik meg előttem.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ha a tojássárgájához el?ször a mustárt, sót, cukrot kevered hozzá, utána nem kell segítség az olaj adagolásához, mert vékony sugárban öntve sem kapja össze az olaj a tojássárgáját. A többi ízesít? anyag utána, a legvégén a tejföl. Ezt én is egy szakácstól tanultam. Próbáld ki, érdemes gemabo

marianna1211

Gemabo én is így csinálom, nagyon régóta, amióta egyik barátn?m Franciaországban dolgozott nyaranta, ott tanulta. Pillanatok alatt kész a tartár, és nem kell attól félni, hogy összekapja a tojás az olajat. Sima, s?r?, krémes állagú majonézt kapunk. S?t én a tejföl felét kefírrel helyettesítem, diétásabb, és emésztési problémákkal küzd?knek is gyomor és epekímél?. Tehát el?ször mindig a mustárral keverjük össze a tojássárgákat. Ha így készítjük, egy tojás sárgája 2 dl olajat is felvesz, tehát kiadósabb is lesz/többet lehet készíteni kevesebb tojással/.

klaukara

Nagyon jó, kipróbáltam, tényleg, mint anno az éttermekben gyerekkoromban rántott karfiolhoz vagy gombához :) Köszi!

Mercedes

Szívesen!Örülök,hogy neked is bevált:)Üdv:Mercedes

yens

Köszi, nagyon jó lesz :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek