Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos répakrémleves

Tárkonyos répakrémleves
Tárkonyos répakrémleves
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a répakrémlevest, a hagyományos tejszínes változatot, de próbáltam csökkenteni a kalóriát.

Savanyú leves pedig bármikor jöhet, főleg ha jön a meleg. :D

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répákat meghámozzuk és feldaraboljuk. Felöntjük vízzel, mehet bele a szerecsendió, a citromfű, a leveskockák (vagy delikát) és a reszelt vagy aprított gyömbér, szükség szerint só.
  2. Ha puhára főtt, elzárjuk. Mikor kicsit már hűlt, hozzáadjuk a tejet, a citromlevet és a tárkonyt. Én úgy szeretem, ha jól érezhetően savanyú. Ezután turmixolhatjuk, és kész is.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 396
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sajtosroló

Mióta szakács: 2019.04.30.
13 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

répakrémleves fűszeresen

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

94
sárgarépa 5 közepes db
víz 7 dl
gyömbér 1 teáskanál
citromfű 1 teáskanál
szerecsendió 2 csipet
leveskocka 2 db
tej 1 dl
tárkony 2 kk
citromlé 3 ek