Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegán kókusztejes spárgakrémleves, pirított magvakkal

Vegán kókusztejes spárgakrémleves, pirított magvakkal
Vegán kókusztejes spárgakrémleves, pirított magvakkal
gyors recept | szponzorált tartalom
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen elkészíthető, tavaszi krémleves, sok-sok zöld spárgával, kókusztejjel és pirított magvakkal! 

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöld spárgákat megtisztítjuk, a vastag fás részét eltávolítjuk, kisebb darabokra vágjuk, majd lobogó, sós vízben 1-2 percig főzzük, majd jeges vízben pihentetjük.
  2. Egy lábasban olívaolajat hevítünk, és üvegesre pároljuk a felaprított fehér hagymát. Mehet bele a felaprított fokhagyma és a zöld spárga. (Néhány szép darabot rakjunk félre a tálaláshoz!)
  3. Néhány percig pirítjuk, majd felöntjük a zöldségalaplével, fűszerezzük sóval-borssal-szerecsendióval, és lefedve 15-20 percig főzzük.
  4. Közben megpirítjuk a magvakat. Egy száraz serpenyőt felhevítünk, és gyakori rázogatás mellett megpirítjuk a magvakat, majd apróbb darabokra vágjuk, és félretesszük.
  5. Ha letelt az idő és megpuhultak a spárgák, egy botmixer segítségével simára turmixoljuk a levest, hozzáadjuk a kókusztejet, és alacsony lángon további 5 percig főzzük.
  6. A pirított magvakkal és egy kevés kókusztejjel díszítve tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 2 403
elküldve: 2
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Accu-Chek a cukorbetegek séfje

Mióta szakács: 2019.09.30.
10 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spárgaleves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

184
zöldspárga 1 kg
olívaolaj 2 ek
fehér hagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
zöldség alaplé 1 l
kókusztej 1.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
mandula 25 g
tökmag 25 g
törökmogyoró 25 g