Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos krumplileves Olgitól

Tárkonyos krumplileves Olgitól
Tárkonyos krumplileves Olgitól
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyámtól tanultam ezt a levest. Számtalanszor elkészítettem, mivel a család egyik kedvenc levese.

Kiadós, laktató és finom.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát, a zellerzöldet, a tárkonyleveleket és a petrezselyem zöldjét finomra, a paprikát meg apróra vágjuk.
  2. A krumplit megtisztítjuk,kockára vágjuk, a répát karikára.
  3. Forrásban lévő, enyhén sózott vízbe rakjuk főni a répát, a zöldpaprikát, a zeller, a petrezselyem zöldjét.
  4. Amikor a répa puhulni kezd, akkor beletesszük a krumplit. Ha minden puhára főtt, akkor az apróra kockázott paradicsomot.
  5. A hagymát aranysárgára pirítjuk a felhevített olajban, rátesszük a lisztet, azt is megpirítjuk, ráhintjük az 1 kk pirospaprikát. Feleresztjük hideg vízzel, és beleöntjük a levesbe. Kicsit összefőzzük.
  6. Étkezésnél rakhatunk bele tejfölt is ízlés szerint.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 882
elküldve: 0
receptkönyvben: 88
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Olgi1213

Mióta szakács: 2011.11.05.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

tejfölös burgonyaleves tárkonnyal, tárkonyos zöldséges krumplileves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

185
burgonya 50 dkg
sárgarépa 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 db
ételízesítő 1 kávéskanál
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 1 evőkanál
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 1 db
tárkony 1 szál
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 kávéskanál
tejföl 1.5 dl
víz 2.5 l