Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répás kukoricaleves

Répás kukoricaleves
Répás kukoricaleves
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kukoricalevest először egy régi barátnőmnél ettem évekkel ezelőtt, az anyukája főzte, de azelőtt hírből sem hallottam, és el sem tudtam volna képzelni, hogy kukoricából is lehet levest főzni. Pedig lehet, és nagyon finom étel, előnye hogy nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető, fillérekbe kerül. Ebből az adagból négy tányér leves jött ki.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát olajon megdinszteljük, az apró kockákra vágott répát megfuttatjuk rajta.
  2. A csemegekukoricát levével együtt (amennyiben konzerv) beleöntjük a fazékba, felöntjük egy liter vízzel. Beledobjuk a leveskockát, petrezselyemmel dekoráljuk, belereszelünk egy gerezd fokhagymát.
  3. Ha a répa és a kukorica puhára főtt, beleöntünk 1 dl tejszínt, újraforrásig főzzük, majd forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 899
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Fonott Kalács

Mióta szakács: 2011.02.19.
76 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kukoricaleves, répaleves kukoricával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

288
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 kis fej
csemegekukorica 300 g
sárgarépa 1 nagy db
víz 1 l
leveskocka 1 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
főzőtejszín 1 dl