r
Nosalty Logó

Tárkonyos húsgombócleves Andi konyhájából

Andi80_
Tárkonyos húsgombócleves Andi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Leveshez

Gombóchoz

287
Kalória
14.8g
Fehérje
28.5g
Szénhidrát
13.3g
Zsír
571.6g
Víz
68.5g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
8.9g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leveshez

Gombóchoz

Összesen 287 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leveshez

Gombóchoz

Összesen 1718 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leveshez

Gombóchoz

Összesen 44 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    965.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    571.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1786 micro
  • β-karotin
    4487 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1244 micro
Összesen 287 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.8 g

Zsír

  • Összesen
    79.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5794.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    723 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    1550 mg
  • Nátrium
    3060 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    171 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    3429.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3062 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    10715 micro
  • β-karotin
    26922 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    7463 micro
Összesen 1718 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    86.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    271 micro
  • β-karotin
    681 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 44 kcal

Elkészítés

Leveshez

  1. Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A sárgarépát karikára, a krumplit kockára vágjuk. A gombát ha konzerv átmossuk, lecsepegtetjük, ha egész, akkor vékony csíkra vágjuk.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett zöldségeket, jól átforgatjuk. Felengedjük vízzel. Meghintjük a sóval, borssal, tárkonnyal.

Gombóchoz

  1. Közben a gombócokhoz a húst egy tálkába rakjuk, hozzáadjuk a tojást, a búzadarát és a fűszereket. Jól összeforgatjuk és hagyjuk addig pihenni, míg a levesben a zöldségek meg nem puhulnak.
  2. Majd egy kiskanál segítségével apró gombócokat szaggatunk a levesbe. Ezek mérettől függően 10-15 perc alatt tökéletesen megfőnek.
  3. Közben a lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, hígítjuk pár evőkanál leveslével, majd a levesbe csorgatjuk. Ha felfő, elzárhatjuk.
  4. Melegen kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 45 p

A vasárnapi ebéd nyitánya volt ez a finom, zöldségekkel gazdag gombócleves. Imádom a tárkony ízét, a családnak is ízlett. Én nem szeretem citromosan, ezért csak a leves mellé kínáltam pár szeletkét a gyümölcsből, ki-ki ízlése szerint savanyíthatta.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Aki megújította a hot-dogot és a kaszinótojást – interjú Albrecht...

A párizsias hangulatú Kammermayer sarkában található Cabrio nemrég ünnepelte első születésnapját. A konyha élén a Mór24-ből és a Bar Lolaból ismert Albrecht Tamás áll, aki pont úgy, mint eddig, most is az újat, az inspiralót, az előremutatót keresi a gasztronómiában. A Bar Bizarre csapatával összefogva egy modern, európai bisztrókonyhát képviselő hellyel vették be a belvárost, az első év után pedig leültünk, hogy inspirációról, komfortételekről, újra és újra megálmodott kaszinótojásokról beszélgettünk, miközben az egyik tulajdonos, Tenner Benjámin is csatlakozott hozzánk.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...