r
Nosalty Logó

Tarka barka süti cseresznyével

Margó48
Tarka barka süti cseresznyével
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

350
Kalória
6.6g
Fehérje
58.6g
Szénhidrát
10.1g
Zsír
22.4g
Víz
90g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
28g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 350 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4184 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 350 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    79.6 g

Zsír

  • Összesen
    120.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5414.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1243 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    2291 mg
  • Nátrium
    1425 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    703.2 g
  • Cukor
    336 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    268.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    893 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1531 micro
Összesen 4184 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 241 kcal

Elkészítés

  1. A cukrokat a tejjel és a tojássárgájával habosra keverjük, majd az olajjal tovább pár percig tovább verjük.
  2. Akimagozott 1 üveg cseresznyebefőttetszitán lecsepegtetjük.
  3. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  4. A habosra kevert tojássárgájához lazán hozzákeverjüka sütőporral elkevert lisztetés a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  5. Sütőpapírral bélelt28x32 cm-es tepsibe öntjüka fele tésztát, elsimítjuk.
  6. A másik fele tésztába beleszitáljuka kakaót, elkeverjük, és ráöntjükaz első részre, és rárakjuka cseresznyét.
  7. Előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük(tűpróba).
  8. A mézet kicsit meglangyosítva elkeverjükaz őrölt fahéjjal, és még melegenrácsurgatjuka sütőből kivett tésztára.
  9. Kihűlve szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x32

Mivel az idén sok cseresznyénk termett, diétásan elraktuk befőttnek. Most ezzel készítettem a nem diétás sütimet. De mézes fahéjjal nagyon finom lett.

Nosalty stories

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...