r
Nosalty Logó

Barackos habos kocka

Alexandra
Barackos habos kocka
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

1135
Kalória
18.6g
Fehérje
138.9g
Szénhidrát
57.3g
Zsír
525.5g
Víz
418.3g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
72.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1135 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4534 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 149 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1226.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    138.9 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    525.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    482 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    129 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 1135 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    229.3 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4906.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1156 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    2064 mg
  • Nátrium
    1137 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    555.5 g
  • Cukor
    289 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    2102 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2074 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    1017 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1929 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1533 micro
  • β-crypt
    517 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2342 micro
Összesen 4534 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 149 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  2. A sütőport elvegyítjük a liszttel, azután a fehérjét, meg a lisztet váltakozva a sárgájához keverjük.
  3. Vigyázzunk, hogy a tojáshab ne törjön össze.
  4. A tésztát 25x35 cm-es kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  5. 3-4 szem megtisztított, félbevágott őszibarackot kevés őszibaracklével összeturmixolunk.
  6. A 3 csomag pudingport 2 dl baracklével simára keverjük, majd maradék őszibaracklével pudingnak megfőzzük.
  7. Összekeverjük a barackpürével, azután a krémet kihűtjük, közben időnként megkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg.
  8. A piskótát megkenjük a barackkrémmel, és betakarjuk őszibarack-szeletekkel.
  9. A tejszínt kevés porcukorral habbá verjük, és a barackok tetejére simítjuk.
  10. Kicsit hagyjuk állni a hűtőben, majd bevonjuk a csokoládéval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35

A Vidék íze magazinban találtam ezt a nagyon finom süteményt. Gondoltam, kipróbálom. Nagy sikere lett a családban.

Nosalty stories

További receptek

Epres habroló

A leveles rolókat nemcsak karakteres sajtkrémmel, hanem ízes-friss eperhabbal is megtölthetjük. Méltatlanul alulreprezentáltak az édes rolók a sütemények világában, állítsuk őket ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...