r
Nosalty Logó

Tarhonyás lecsó debrecenivel és füstölt kolbásszal

1StOne
Tarhonyás lecsó debrecenivel és füstölt kolbásszal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1404
Kalória
45.5g
Fehérje
80.2g
Szénhidrát
100.8g
Zsír
646.5g
Víz
67.5g
Koleszterin
10.4g
Élelmi rost
15.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1404 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2811 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    100.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2471.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    1915 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    646.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    262 micro
  • β-karotin
    1451 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1100 micro
Összesen 1404 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91 g

Zsír

  • Összesen
    201.6 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4942.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    645 mg
  • Nátrium
    3830 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    160.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1293.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    493 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    495 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    525 micro
  • β-karotin
    2902 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2200 micro
Összesen 2811 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    529 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

  1. Előkészítjük a hozzávalókat: a megmosott paprikákat tetszés szerint feldaraboljuk; a paradicsomot négybe vágjuk (leforrázva meg is hámozhatjuk); a szalonnát apróra daraboljuk; a vöröshagymát a héja nélkül felaprítjuk; a debrecenit és a kolbászt karikákra vágjuk.
  2. Egy vastagabb falú lábast felteszünk a tűzre, beleszórjuk a szalonnadarabokat, és kisütjük a zsírját. Szűrőkanállal kiszedjük a kisült szalonnát egy tányérkára.
  3. A szalonnazsírban megpároljuk a vöröshagymát (ha megsózzuk, hamarabb levet ereszt).
  4. Beletesszük a feldarabolt paprikát, és lefedve tovább pároljuk. Ha kezdi megadni magát, akkor hozzáadjuk a paradicsomot. Sózzuk-borsozzuk-fűszerpaprikázzuk. (Sózásnál ügyeljünk arra, hogy a kolbászok is tartalmaznak sót!) Öntünk hozzá vizet, keverünk egyet rajta, lefedve tovább főzzük. Legyen jó leveses állagú, mert a tarhonya sokat fog magába szívni!
  5. Egy rottyanás után beleszórjuk a karikára vágott debrecenit és a füstölt kolbászt, megkeverjük, és lefedve tovább főzzük.
  6. Megkóstoljuk, ha kell sózzuk, borsozzuk. Ha kevés a leve, adunk hozzá kevés vizet. Hozzáadjuk a kisült szalonnadarabkákat.
  7. Amikor majdnem kész, beleszórjuk a tarhonyát, megkeverjük. Pár percig lefedve tovább rotyogtatjuk. Legyünk résen, mert a tarhonya hajlamos az edény aljára "kapni"!
  8. Elzárjuk a tüzet a lábas alatt, keverünk egyet-kettőt a lecsónkon, és lefedve hagyjuk a tarhonyákat megdagadni.
  9. Ha a tarhonya megpuhult, már tálalhatunk is!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

"Ahány ház, annyi lecsó!" Sokféleképpen szoktam készíteni, ez az egyik kedvencem. Jól esik utána egy jól lehűtött, nagy pohár sör!

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...