r
Nosalty Logó

Tarhonyás lecsó debrecenivel és füstölt kolbásszal

1StOne
Tarhonyás lecsó debrecenivel és füstölt kolbásszal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1404
Kalória
45.5g
Fehérje
80.2g
Szénhidrát
100.8g
Zsír
646.5g
Víz
67.5g
Koleszterin
10.4g
Élelmi rost
15.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1404 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2811 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    100.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2471.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    1915 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    646.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    262 micro
  • β-karotin
    1451 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1100 micro
Összesen 1404 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91 g

Zsír

  • Összesen
    201.6 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4942.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    645 mg
  • Nátrium
    3830 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    160.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1293.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    493 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    495 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    525 micro
  • β-karotin
    2902 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2200 micro
Összesen 2811 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    529 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

  1. Előkészítjük a hozzávalókat: a megmosott paprikákat tetszés szerint feldaraboljuk; a paradicsomot négybe vágjuk (leforrázva meg is hámozhatjuk); a szalonnát apróra daraboljuk; a vöröshagymát a héja nélkül felaprítjuk; a debrecenit és a kolbászt karikákra vágjuk.
  2. Egy vastagabb falú lábast felteszünk a tűzre, beleszórjuk a szalonnadarabokat, és kisütjük a zsírját. Szűrőkanállal kiszedjük a kisült szalonnát egy tányérkára.
  3. A szalonnazsírban megpároljuk a vöröshagymát (ha megsózzuk, hamarabb levet ereszt).
  4. Beletesszük a feldarabolt paprikát, és lefedve tovább pároljuk. Ha kezdi megadni magát, akkor hozzáadjuk a paradicsomot. Sózzuk-borsozzuk-fűszerpaprikázzuk. (Sózásnál ügyeljünk arra, hogy a kolbászok is tartalmaznak sót!) Öntünk hozzá vizet, keverünk egyet rajta, lefedve tovább főzzük. Legyen jó leveses állagú, mert a tarhonya sokat fog magába szívni!
  5. Egy rottyanás után beleszórjuk a karikára vágott debrecenit és a füstölt kolbászt, megkeverjük, és lefedve tovább főzzük.
  6. Megkóstoljuk, ha kell sózzuk, borsozzuk. Ha kevés a leve, adunk hozzá kevés vizet. Hozzáadjuk a kisült szalonnadarabkákat.
  7. Amikor majdnem kész, beleszórjuk a tarhonyát, megkeverjük. Pár percig lefedve tovább rotyogtatjuk. Legyünk résen, mert a tarhonya hajlamos az edény aljára "kapni"!
  8. Elzárjuk a tüzet a lábas alatt, keverünk egyet-kettőt a lecsónkon, és lefedve hagyjuk a tarhonyákat megdagadni.
  9. Ha a tarhonya megpuhult, már tálalhatunk is!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

"Ahány ház, annyi lecsó!" Sokféleképpen szoktam készíteni, ez az egyik kedvencem. Jól esik utána egy jól lehűtött, nagy pohár sör!

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek