Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tüzes shakshuka

Tüzes shakshuka
Tüzes shakshuka
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden országnak megvan a maga lecsóvariánsa, így van ezzel Izrael is, ahol a következő formában készül a "lecsó". Olvassátok, és nézzétek is meg!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felvágjuk, és olívaolajon megpirítjuk, kevés római kömény társaságában.
  2. Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát is, és megfonnyasztjuk.
  3. Ezután a konzerv paradicsomot is hozzáöntjük, majd sózzuk meg az egészet, és szórjuk rá a fűszerpaprikát. Addig főzzük, míg a leve elfő, és kicsit masszívabb lesz az állaga.
  4. A végén pedig egy fakanál segítségével csináljunk kis mélyedéseket a shakshukaban, majd a tojásokat ezekbe a kis mélyedésekbe öntsük bele.
  5. Addig hagyjuk az egészet a tűzön, míg a tojásfehérjéje megszilárdul, de a sárgája még folyós marad.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 003
elküldve: 0
receptkönyvben: 90
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Szabadtűz

Mióta szakács: 2017.04.19.
17 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

török lecsó, izraeli lecsó

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

133
tojás 3 db
vöröshagyma 1 közepes db
római kömény 1 teáskanál
sárga kaliforniai paprika 1 db
olívaolaj 2 ek
konzerv paradicsom 450 g
fűszerpaprika 1 ek
0 ízlés szerint