Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarhonyás lecsó

Tarhonyás lecsó
Tarhonyás lecsó
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokféle lecsót kóstoltam már, de nálam ez viszi a pálmát a paradicsomosságával, és a tarhonya adta tartalmasságával.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a zsiradékon üvegesre fonnyasztjuk.
  2. A paprikát megmossuk, a hagymához hasonló méretűre vágjuk, majd a hagyma mellé tesszük, és szintén fonnyasztjuk.
  3. A paradicsomot is megmossuk, és nagyságtól függően 8-10-12 darabra vágjuk. Majd a paprikás hagymához adjuk.
  4. Pár perc után felöntjük a paradicsomlével, és a vízzel. Sózzuk és pici cukrot teszünk hozzá a paradicsomlé savanyúságának ellensúlyozására, és kb 15-20 percig lassan főzzük.
  5. A tarhonyát beleszórjuk, és folyamatos kevergetés mellett majdnem készre főzzük benne.
  6. Majd fedő alatt hagyjuk még kicsit pihenni. Ezalatt a tarhonya készre puhul, de nem fő szét.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 66 061
elküldve: 7
receptkönyvben: 264
elkészítve: 11/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Lezsik

Mióta szakács: 2009.09.21.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tót lecsó, lecsó tarhonyával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Petra Lászlóné
Petra Lászlóné Thu, 2012-07-12 14:17

Én soknak találom benn a paradicsomot, mindig kevesebbet teszek és nokedlivel csinálom. Fenséges. Amikor van otthon tejföl a lecsóba teszek tejfölt és nokedli, mintha paprikás csirkét ennék olyan finom. Próbáld ki. (2-3 paradicsom!)

almamag
almamag Mon, 2012-02-13 10:20

Ez az egyik kedvencem! Bármikor megtudom enni. Ja, és vega!
Ha most itt lenne is késő lenne.... :-)

356
vöröshagyma 2 nagy db
tv paprika 1 kg
paradicsom 1 kg
paradicsomlé 7 dl
víz 3 dl
tarhonya 20 dkg
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál