Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarhonyás káposzta

Tarhonyás káposzta
Tarhonyás káposzta
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Variáció székelykáposztára tarhonyával. A Príma Konyha egy régebbi száma szerint egyik legnagyob színészünk, Sinkovits Imrének volt ez kedvenc étele.

Hát mostantól nekünk is az!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mi tejföllel meglocsolva fogyasztottuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírját kevés olajon kiolvasztjuk, majd rátesszük a felaprított hagymát is.
  2. Mikor a hagyma üveges, rátesszük a darálthúst, és fehéredésig pirítjuk.
  3. A tűzről levéve pirospaprikát szórunk rá, sózzuk, és 1 dl vízzel felengedjük. A lecsót hozzátéve főzzük tovább.
  4. A savanyú káposztát több vízben kimossuk, és kisebb darabokra vagdaljuk. Hozzáadjuk a húshoz, és fedő alatt pároljuk majdnem teljesen puhára..
  5. Közben másik edényben olajon a tarhonyát megpiritjuk, sózzuk, majd felöntjük 5 dl vízzel. Kevergetés nélkül puhára főzzük (kb. 15-20 perc).
  6. Mikor a káposztás hús megpuhult, belekeverjük a kész tarthonyát. Lefedve legalább 15 percig még állni hagyjuk.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 15 564
elküldve: 5
receptkönyvben: 311
elkészítve: 10/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Redy

Mióta szakács: 2009.12.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tarhonyás hús savanyú káposztával, káposztás húsos tarhonya, káposztás tarhonyás hús

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kaktuszk
kaktuszk Wed, 2013-03-27 11:43

Végül még aznap megcsináltam és nagyon jó lett! A férjem teljesen rákattant, így mostantól legalább kéthetente el kell készítenem. :)) Bár féltem attól, hogy picit sós lesz (a füstölt húst nem áztattam ki előtte), miután összekevertem a tarhonyával, pont jó lett az íze. Köszönöm ezt a szuper receptet!

kaktuszk
kaktuszk Wed, 2013-03-20 10:56

Ezt füstölt hússal (tarja) is érdemes kipróbálni? Vagy esetleg csak a darált hús felét cseréljem füstöltre? Amúgy nagyon tetszik a recept, hamarosan el is készítem! ;)

nanno
nanno Tue, 2012-07-03 14:52

Az egyik kedvencünk, nagyon köszönjük a receptet :)

Badu
Badu / Badu Thu, 2012-03-01 13:12

Az elmúlt hónapban legalább 5-ször elkészítettem és továbbra is remek! Én darált hús helyett virslit teszek bele, mert azt jobban szeretjük, de egyszerűen szuper!!!! KÖSZI:-)

Badu
Badu / Badu Tue, 2012-02-07 11:57

Tegnap megfőztem és egy csepp sem maradt belőle. Köszi a remek receptet!

619
savanyú káposzta 50 dkg
darált pulykahús 25 dkg
füstölt szalonna 15 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
lecsó 200 g
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tarhonya 25 dkg
napraforgó olaj 1 ek
víz 6 dl