Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kalapos paradicsomos káposzta

Kalapos paradicsomos káposzta
Kalapos paradicsomos káposzta
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Se habarás, se rántás nincs benne. Így egyszerűen C-vitamindús ebéd.

hozzávalók / 4 adag

A káposztához

A húsgombóchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felső leveleket leszedjük a káposztáról, és vékonyra lereszeljük. 2 kávéskanál sót rászórunk, és 15 percre félretesszük.
  2. A paradicsomot meghámozzuk, kockákra vágjuk, és hagyunk 5 egész darabot.
  3. A hagymát apróra kockázzuk, és a kicsavart káposztához adjuk egy széles fazékba, de hagyunk a káposztából egy maréknyit.
  4. Hozzáadjuk a fűszereket: sót, borsot, cukrot, babérlevelet, őrölt köménymagot, hámozott paradicsomkockákat. Annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje.
  5. Fedő alatt felforraljuk, és hozzáöntjük a sűrített paradicsomot. Kisebb lángra tesszük, és majdnem készre főzzük kb. 50 perc alatt.
  6. A húst ledaráljuk, hozzádaráljuk a szalonnát.
  7. A darált húshoz belekeverjük az apróra vágott, maréknyi káposztát. Az 1 tojást is hozzákeverjük, fűszerezzük csipet sóval, csipet borssal és csipet majoránnával. Összekeverjük alaposan.
  8. A kicsumázott, félbevágott paradicsom belsejét kiskanállal kimagozzuk, és a helyét a káposztás hússal töltjük meg.
  9. Mielőtt beletesszük a fazékba, megkeverjük a paradicsomos káposztát, és a tetejére szépen ráültetjük a kalapos húsgombócokat, amit már nem kevergetünk meg, csak rázogatjuk a fazekat.
  10. Fedő nélkül 4-es fokozaton, hogy enyhén forrjon, tovább hagyjuk főzni még 40 percig.
  11. Ha kész, tejföllel tálaljuk.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 484
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsgombócok káposztával paradicsom kalapban, kalapos húsgombócok, káposztás paradicsomos egytálétel húsgombóccal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

744
káposzta 1 közepes fej
paradicsom 2 kg
sűrített paradicsom 106 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
cukor 2 ek
víz 4 dl
majoranna 0 ízlés szerint
babérlevél 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
darált sertéshús 0.5 kg
kolozsvári szalonna 5 dkg
tojás 1 db
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
1 csipet
bors 1 csipet
majoranna 1 csipet