r
Nosalty Logó

Szaftos, lecsókrémes tarhonya tükörtojással

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Szaftos, lecsókrémes tarhonya tükörtojással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tarhonyához

Összesen 600 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tarhonyához

Összesen 3605 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tarhonyához

Összesen 133 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    917 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    184 micro
  • β-karotin
    1352 micro
  • β-crypt
    167 micro
  • Likopin
    4288 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 600 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.7 g

Zsír

  • Összesen
    121.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5502.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    414 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    486 mg
  • Foszfor
    1986 mg
  • Nátrium
    2027 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.5 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1761.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1231 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    585 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1622 micro
  • Kolin:
    1041 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    1101 micro
  • β-karotin
    8113 micro
  • β-crypt
    1002 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    3455 micro
Összesen 3605 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    955 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tarhonyához

  1. A paradicsomot, paprikákat és hagymát nagyobb darabokra vágjuk, és egy tepsire tesszük a fokhagyma megpucolt gerezdjeivel együtt. Leöntjük az olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet átmasszírozzuk.
  2. 230 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és nagyjából 25 perc alatt puhára sütjük őket.
  3. Közben lepirítjuk kevés olajon, majd a csomagolás utasításai szerint készre főzzük a tarhonyát.
  4. A megsült zöldségeket krémesre turmixoljuk, majd hozzáöntjük a megfőtt tarhonyához. Az egészet elkeverjük, és tálakba szedjük. Tükörtojással és sült hagymával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 218
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 13708
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 06.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Szaftos, lecsókrémes tarhonya tükörtojással
Lakos Benedek 388 recept

Jelenleg kora ősz van, ilyenkor az ember már az összes lehetséges lecsót megette. Kell egy kis vérfrissítés, például ezzel a szaftos-krémes, tarhonyás egytálétellel. A tökéletes élményt tükörtojással együtt adja, le ne hagyjuk róla.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...