r
Nosalty Logó

Tárcsás fasírt forgatott burgonyával

NS
Tárcsás fasírt forgatott burgonyával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A fasírthoz

A forgatott burgonyához

A salátához

553
Kalória
44.9g
Fehérje
40.4g
Szénhidrát
23.8g
Zsír
514.4g
Víz
228.8g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
7.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A fasírthoz

A forgatott burgonyához

A salátához

Összesen 553 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A fasírthoz

A forgatott burgonyához

A salátához

Összesen 3317 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A fasírthoz

A forgatott burgonyához

A salátához

Összesen 80 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1174.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    514.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    275 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    1271 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1314 micro
Összesen 553 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    269.2 g

Zsír

  • Összesen
    142.8 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7047.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    280 mg
  • Kálcium
    815 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    671 mg
  • Foszfor
    3577 mg
  • Nátrium
    1643 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    242.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    3086.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1036 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    453 mg
  • D vitamin:
    344 micro
  • K vitamin:
    1649 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    605 micro
  • Kolin:
    1495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    709 micro
  • β-karotin
    7624 micro
  • β-crypt
    225 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    7881 micro
Összesen 3317 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    372 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 80 kcal

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A darált húshoz keverjük a tojásokat, a zsemlemorzsát, sót, borsot, és belereszeljük a fokhagymát. Félretesszük, pihentetjük.
  2. Összevágjuk kockára az uborkát, paradicsomot, hagymát, fokhagymát, és apróra a kaprot, petrezselymet. Mindet tálba tesszük, sózzuk-borsozzuk.
  3. Elkészítjük hozzá az ecetes levet: egy liter vízhez 3-4 ek almaecetet és ízlés szerint kevés cukrot keverünk, ezzel öntjük nyakon a salátát, majd hűtőbe tesszük, míg elkészül a hús és a krumpli.
  4. A burgonyákat megtisztítjuk, negyedekbe vágjuk. A paprikát, paradicsomot, hagymákat, fokhagymát szeletekre vagy kockákra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk. A szalonnaszeleteket bevagdossuk.
  5. A tárcsát felmelegítjük, rárakjuk a szalonnát, és kakastaréjnak sütjük ki. A kiolvadt zsírra tesszük a krumplit, 5-10 percenként átkavarjuk, sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a zöldségeket, fedő alatt készre sütjük. Tálba szedjük, félretesszük, melegen tartjuk.
  6. Újból kevés szalonnát sütünk ki kakastaréjnak, és a zsíron kisütögetjük a lapos korongokká formázott fasírtot. Folyamatosan vigyázunk rá, forgatjuk, kóstolgatjuk, fedő alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 90 p

Barátomék kertjében szoktunk sokat sütögetni tárcsán, általában valamilyen hús és forgatott burgonya a menü, salátával. Ez lett a mai sütés eredménye, nagyon finom. :)  Pontos mértékegységeket azért nem írtam, mert ezek mindenki ízlésére vannak bízva, mi is általában érzésből rakjuk bele az ételekbe a dolgokat, főleg kerti főzés esetében! Úgyse lehet elrontani... :) 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...