Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárcsás fasírt forgatott burgonyával

Tárcsás fasírt forgatott burgonyával
Tárcsás fasírt forgatott burgonyával
120 perc / előkészület: 30 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátomék kertjében szoktunk sokat sütögetni tárcsán, általában valamilyen hús és forgatott burgonya a menü, salátával. Ez lett a mai sütés eredménye, nagyon finom. :) 

Pontos mértékegységeket azért nem írtam, mert ezek mindenki ízlésére vannak bízva, mi is általában érzésből rakjuk bele az ételekbe a dolgokat, főleg kerti főzés esetében! Úgyse lehet elrontani... :) 

hozzávalók / 6 adag

A fasírthoz

A forgatott burgonyához

A salátához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húshoz keverjük a tojásokat, a zsemlemorzsát, sót, borsot, és belereszeljük a fokhagymát. Félretesszük, pihentetjük.
  2. Összevágjuk kockára az uborkát, paradicsomot, hagymát, fokhagymát, és apróra a kaprot, petrezselymet. Mindet tálba tesszük, sózzuk-borsozzuk.
  3. Elkészítjük hozzá az ecetes levet: egy liter vízhez 3-4 ek almaecetet és ízlés szerint kevés cukrot keverünk, ezzel öntjük nyakon a salátát, majd hűtőbe tesszük, míg elkészül a hús és a krumpli.
  4. A burgonyákat megtisztítjuk, negyedekbe vágjuk. A paprikát, paradicsomot, hagymákat, fokhagymát szeletekre vagy kockákra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk. A szalonnaszeleteket bevagdossuk.
  5. A tárcsát felmelegítjük, rárakjuk a szalonnát, és kakastaréjnak sütjük ki. A kiolvadt zsírra tesszük a krumplit, 5-10 percenként átkavarjuk, sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a zöldségeket, fedő alatt készre sütjük. Tálba szedjük, félretesszük, melegen tartjuk. 
  6. Újból kevés szalonnát sütünk ki kakastaréjnak, és a zsíron kisütögetjük a lapos korongokká formázott fasírtot. Folyamatosan vigyázunk rá, forgatjuk, kóstolgatjuk, fedő alatt készre sütjük. 
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 033
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

vNóra

Mióta szakács: 2011.05.08.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tapsikolt fasírt, forgatott újkrumplival és almaecetes uborkasalátával, grill egytál fasírttal, grillfasírt vegyes salátával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

555
darált sertéshús 1 kg
tojás 4 db
zsemlemorzsa 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
bacon 1 szelet
újkrumpli 1 kg
paradicsom 2 közepes db
zöldhagyma 2 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
paprika 1 közepes db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bacon 1 szelet
paradicsom 4 közepes db
kígyóuborka 2 közepes db
újhagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
kapor 1 teáskanál
petrezselyem 0.5 csokor
almaecet 1 teáskanál
cukor 0.5 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint