Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tagliatelle tintahallal és garnélarákkal

Tagliatelle tintahallal és garnélarákkal
Tagliatelle tintahallal és garnélarákkal
40 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tagliatelle Bologna városának, azaz az ’Emilia Romagna’ elnevezésű régió fővárosának egyik legjellegzetesebb tésztaféléje, több legenda is köthető hozzá.

Augusto Majani, a híres humorista elmondása szerint a tagliatelle tészta kialakulásában Lucrezia Borgia szépsége is szerepet játszott: a történet szerint 1487-ben Giovanni II di Bentivoglio, Bologna akkori uralkodója felkérte főszakácsát, Mastro Zefiranot, hogy készítsen mennyi lakomát az épp Ferrarába utazó, gyönyörű Lucrezia Borgia tiszteletére, akit Alfonso D’Este herceg hitvesének szántak.

A felkérésre a chef emlékezetes bankettet adott hihetetlen ételkülönlegességekkel. Felszolgáltak galambból illetve fogolyból készült finomságokat, valamint ezt az akkoriban újdonságnak számító tésztafélét is, amit Bentivoglio a tradicionális lasagne tészta felcsíkozásával készített. A hosszú, sárga tésztacsíkokat a történet szerint a hölgy csodás, hosszú szőke hajkoronája ihlette.

www.barilla.hu

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Alacsony hőfokon és kevés olajon pároljuk meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá az aprított fokhagymát, óvatosan nehogy odaégjen.
  2. Adjuk hozzá a karikára szeletelt tintahalat, süssük aranybarnára, amíg levet ereszt, majd öntsük rá a bort és hagyjuk párolódni. Ha megpuhult, öntsük rá a forró vízzel kissé felhígított paradicsomlevet, végül adjuk hozzá a garnélákat és főzzük további 3 percig.
  3. A megfőzött tésztát öntsük le az elkészült a szósszal, díszítsük petrezselyemzölddel.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 722
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Barilla

Mióta szakács: 2013.06.18.
50 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szélesmetélt tintahallal és garnélával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

335
tagliatelle 17 dkg
vöröshagyma 0.5 kis db
fokhagyma 2 gerezd
passzírozott paradicsom 2 dl
fehérbor 125 ml
petrezselyem 1 csokor
tintahal 235 g
garnéla 235 g
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint