Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres szűzérme brokkolival és krumplival

Fűszeres szűzérme brokkolival és krumplival
Fűszeres szűzérme brokkolival és krumplival
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nekünk ez volt a szilveszteri menünk. :)

hozzávalók / 2 adag

A húshoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát és a rozmaringot egy nagyobb deszkán apróra vágjuk.
  2. Teszünk hozzá sót és borsot, majd elegyengetjük, és ebben megforgatjuk a szűzérmét, úgy, hogy a széleit is érje a fűszer. Majd egy edénybe tesszük, és olívaolajat (aki nem szereti tehet hozzá napraforgó olajat is) öntünk rá.
  3. Fóliázzuk, és betesszük a hűtőbe, amíg a körettel előkészülünk. Az sem baj, ha ezt órákkal a sütés előtt bekészítjük a hűtőbe, úgy még jobban összeérnek az ízek.
  4. A brokkolit rózsákra szedjük, és feltesszük főni enyhén sós vízben. Ugyanezt tesszük a krumplikkal is, héjastól feltesszük főni. Ha megfőttek, a brokkolit leszűrjük, és félretesszük. A krumplit meghámozzuk, és azt is félretesszük.
  5. A húst elővesszük, és egy felforrósított serpenyőben (nagyon fontos, hogy jó forró legyen) kérget sütünk minden oldalára és a végeire is, majd baconnel körbetekerjük, hogy teljesen be legyen csomagolva.
  6. Kb. 180 fokos sütőbe (nem légkeveréssel) tesszük. Akkor jó, ha már a bacon a tetején piros és ropogós. 
  7. Amíg a hús sül, a krumplit felkockázzuk, és egy kis olajon megfuttatjuk, hozzáadva a petrezselyemzöldet. A brokkolit pedig teavajon megfuttatjuk.
  8. A tálaláshoz a húst kb. ujjnyi szeletekre vágjuk, és melléhalmozzuk a köretet, valamint a ropogós bacon szeleteket. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 20 705
elküldve: 6
receptkönyvben: 80
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

csoppmes

Mióta szakács: 2013.01.29.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: szilveszter, vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres szűzérme brokkolival és petrezselymes krumplival, fűszeres szűzpecsenye baconnel brokkolival, szűzérme baconnel brokkolival és burgonyával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

977
sertésszűz 50 dkg
rozmaring 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bacon 10 szelet
brokkoli 1 közepes fej
burgonya 6 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
vaj 1 ek