Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos Angry Birds torta

Narancsos Angry Birds torta
Narancsos Angry Birds torta
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisfiam harmadik születésnapjára készítettem ezt a tortát. Az Ő egyetlen igénye, kérése volt, hogy narancsos legyen. Mivel pont megfelelő narancsos krémet nem találtam, így összeraktam egy saját kísérletet. Isteni lett, mindenkinek nagyon ízlett.

hozzávalók / 12 adag

Nagy piskóta

Kis piskóta

Narancsos krém

Bevonat

Szólj hozzá!

elkészítés

Nagy piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját lassan összekeverjük a liszttel és a cukorral.
  2. Nagyon óvatosan összekeverjük a kettőt, nehogy összetörjük a piskótát. Közepes, jól kivajazott tepsibe öntjük.
  3. 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. Majd félretesszük, hagyjuk kihűlni.
  4. Ha kihűlt, vékony késsel minimum kettő, de én három részre vágtam (hosszában).

Kis piskóta

  1. Elkészítése ugyanaz, mint a nagy piskótának. Kisebb tepsiben sütjük.
  2. Miután kihűlt, ezt is kettéválasztjuk, és szimmetrikusan hozzáméretezzük a nagy piskóta tetejére.

Narancsos krém

  1. A tejszínből, porcukorból és a keményítőből kemény habot verünk.
  2. Kettő narancs héját belereszeljük a mascarponéba, majd a narancsok levét kifacsarjuk, és ezt is a mascarponéhoz keverjük. Beletesszük a vaníliás cukrot is. Meg lehet bolondítani kis narancshússal is, akkor vegyünk még három narancsot, melyeknek a húsát felaprítjuk.
  3. Összekeverjük a két krémet. Majd hűtőbe tesszük minimum két órára, hogy keményedjen.

Bevonat

  1. A pillecukrot magas falú edényben elkezdjük olvasztani a mikróban. Fakanállal fél percenként megkeverjük. Mikor teljesen összeesett, elkezdünk porcukrot adagolni hozzá. Az ételfestéket időközben belecsepegtetjük.
  2. Amíg tudjuk, az edénybe keverjük, mikor már nagyon kemény, kivehetjük. Porcukorral megszórt gyúródeszkán tovább gyúrhatjuk, míg elérjük a megfelelő állagot.
  3. Folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük minimum 2 órára. A figurákat külön-külön marcipánból megformáljuk.
  4. Hűtőből kivéve porcukros deszkán kinyújtjuk a fondantot.
  5. A torta összeállítása: A piskóta rétegek közé krémet kenünk, majd befedjük a tortát kívülről is krémmel. A kinyújtott fondantot nagyon óvatosan ráillesztjük a tortára, szép lassan rásimítjuk, majd a lelógó részeket levágjuk.
  6. A marcipánokat tetszés szerint helyezzük el. A tortát minimum két órát hagyjuk nyugodtan a hűtőben.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 523
elküldve: 0
receptkönyvben: 2
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Henyanya

Mióta szakács: 2012.01.27.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

narancsos mascarponekrémes torta, marcipános narancstorta, marcipános narancskrémes formatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

775
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 csapott ek
1 csipet
finomliszt 4 evőkanál
tojás 4 db
cukor 4 csapott ek
1 csipet
habtejszín 4 dl
étkezési keményítő 2 csapott ek
porcukor 4 csapott ek
narancs 4 közepes db
mascarpone 500 g
vaníliás cukor 1 csomag
pillecukor 250 g
porcukor 500 g
ételfesték 10 csepp
marcipán 250 g