Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sztracsatella kocka Iluskától

Sztracsatella kocka Iluskától
Sztracsatella kocka Iluskától
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Névnapomra készítettem magamnak, de aztán többször elkészült már, mert a vendégseregnek annyira ízlett, hogy kérték ismételten.. és én persze, hogy nekikezdtem!! :-))

hozzávalók / 6 adag

piskótatészta

krém

tetejére

ajánlat

Ha nehézkes lenne a tésztát középen elvágni, akkor süssünk két 3 tojásos lapot belőle!

Szólj hozzá!

elkészítés

piskótatészta

  1. A tésztához az első 4 anyagot (csak a tojássárgáját) jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 6 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Kb. 36x25 cm-es, vajazott, liszttel szórt tepsibe öntjük. 200 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

krém

  1. A tojássárgáját kikeverjük a cukrokkal. A tejet tűzre tesszük egy csipet sóval, egyből beleszórjuk a kimért búzadarát,a tojásos cukrot is belecsurgatjuk, és folytonosan kevergetve lassú tűzön főzzük. A keverést nem hagyjuk abba.
  2. Langyosra hűtjük, és hozzáadjuk a vajat, majd a habbá vert tejszínt is beleforgatjuk.
  3. Mikor teljesen kihűlt,a csokoládét belereszeljük. Elkeverjük.

összeállítás

  1. A kihűlt tésztát lapjában elfelezzük. Az egyik lapot megkenjük a fele mennyiségű krémmel. Ráhelyezzük a másik lapot, majd a maradék krémet rákenjük.
  2. Megszórjuk reszelt csokoládéval, végül keserű kakaóport hintünk a tetejére. Hidegre tesszük, és mikor kellően kihűlt, kockákra vágva tálaljuk. Jó étvágyat!!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x25 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 320
elküldve: 1
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
708 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

reszelt csokoládés kocka,sztracsatella süti,sztracsatella szelet,krémes süti,vajas krémes süti,étcsokoládés süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1255
tojás 6 db
cukor 20 dkg
napraforgó olaj 1.5 dl
víz 1.5 dl
finomliszt 37 dkg
sütőpor 1.5 csomag
szódabikarbóna 2 késhegynyi
tej 1 l
búzadara 140 g
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tojássárgája 2 db
1 csipet
vaj 15 dkg
habtejszín 2 dl
étcsokoládé 8 dkg
étcsokoládé 2 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 teáskanál