Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szőlős krémsajtos torta sütés nélkül

Szőlős krémsajtos torta sütés nélkül
Szőlős krémsajtos torta sütés nélkül
65 perc / előkészület: 60 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Vidék Íze újságban találtam erre az igazi őszi hangulatot idéző tortára.

Olyan szépen sütött a nap odakint, mintha nem is november közepe volna. Kedvet kaptam az elkészítéséhez, másnap úgyis vártam a gyerekeket ebédre. Addig a tizenkét óra is megvolt, amit a tortának pihennie kellett a hűtőben.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Mivel nem fogta be a szőlő a krémet, és csak kék cukrászfestékem volt itthon, egy fogvájót vízbe mártottam, és belekavartam a krémbe.

Két színes réteg képezi a krémet: az egyik fehér. A szőlő színétől függ,  hogy a másik kék vagy piros színű lesz. Nálam kék lett.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszet összetörjük, összedolgozzuk 1 dl tejjel és a puha vajjal.
  2. A kerek csatos formát olajjal kikenjük, porcukorral meghintjük. Egyenletesen belenyomkodjuk a kekszes masszát.
  3. A mézet összekeverjük a 2 dl tejjel.
  4. A mézes tejben felfőzzük a diót, kb. 5 perc Leszűrjük, majd durvára vágjuk.
  5. A szőlőt leszemezzük, megmossuk, kimagozzuk és leturmixoljuk.
  6. A két tojássárgát 5 dkg porcukorral gőz fölött habosra keverjük.
  7. A krémsajtot 5 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikavarjuk.
  8. A tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a habfixet.
  9. A zselatint 1 dl forró vízben feloldjuk.
  10. A habosra kevert tojássárgát óvatosan összedolgozzuk a krémsajttal, majd a tejszínhabbal. Laza forgatás mellett belecsurgatjuk a feloldott zselatin felét.
  11. A keverék 2/3 részét rákenjük a kekszes alapra.
  12. A durvára vágott diót rászórjuk, lazán megnyomkodjuk a tetejét.
  13. A turmixolt szőlőt a maradék krémbe keverjük, hozzáadjuk a maradék zselatint (mikróban fellazítható), és ráöntjük a dió tetejére.
  14. Legalább 12 órán át hűtőben pihentetjük.
  15. Tálaláskor szőlőszemekkel díszítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 763
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

őszi sajttorta, sajtkrémes torta szőlővel, cheesecake

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

764
szőlő 30 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
krémsajt 25 dkg
habtejszín 3 dl
habfixáló 1 csomag
tojássárgája 2 db
porcukor 10 dkg
vaj 8 dkg
tej 3 dl
keksz 20 dkg
dió 30 dkg
méz 2 ek
zselatin 10 g
víz 1 dl
napraforgó olaj 1 ek
porcukor 1 ek