Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres gyümölcstorta Katrin konyhájából

Epres gyümölcstorta Katrin konyhájából
Epres gyümölcstorta Katrin konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük az epres sütiket, ezért amikor itt az eperszezon, gyakran készítek ilyen epres tortát.

hozzávalók / 10 adag

A piskóta elkészítése, megsütése

A krém elkészítése

A zselatinhoz

ajánlat

Finom desszert, de akár málnával, vagy őszibarackkal is elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskóta elkészítése, megsütése

  1. A 4 db tojásból, 4 ek lisztből és 4 ek cukorból kerek piskótaformában piskótát sütünk. Egy tortaformát vajjal kikenünk és liszttel megszórjuk.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként beledolgozzuk a cukrot. A tojások sárgáját simára keverjük, majd óvatosan a tojásfehérjehabhoz keverjük.
  3. A lisztet átszitáljuk, majd egy fakanállal óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk.
  4. A masszát rögtön a tortaformába simítjuk, egy kanál segítségével a forma szélére húzzuk, hogy kisülés után a piskóta széle magasabb legyen.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 30-35 perc alatt megsütjük.

A krém elkészítése

  1. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. A 2 db vaníliapudingból, a 7 ek kristálycukorral, a 2 db tojássárgájával és 7 dl tejjel pudingot készítünk. Közben felverjük a 2 db tojásfehérjét kemény habbá. Ha a puding elkészült, még forrón hozzákeverjük a kemény tojásfehérjét.
  2. A piskótát kivesszük a formából, s egy nagyobb tányérra helyezzük, s rákenjük a tojásfehérjével elkevert vaníliapudingot, majd pedig a megmosott, megtisztított és kettévágott földiepreket szépen elegyengetjük a puding tetején.
  3. Majd a zselatint 2 evőkanál kristálycukorral és kb. 2 dl vízzel összekeverjük, s forrásig melegítjük.
  4. Utána hagyjuk kicsit, hogy langyosra hűljön, de még folyjon. Közben azért néha megkevergetjük, majd pedig evőkanál segítségével a torta közepén kezdve rácsurgatjuk az eprekre a zselatint.
  5. Hűtőbe rakjuk kb. 3-4 órára vagy akár egy éjszakára is. Másnap szeletelhetjük, és fogyasztható.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 106
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
128 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

gyümölcstorta, epres pudingos torta, pudingkrémes torta eperrel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

203
tojás 4 db
finomliszt 4 evőkanál
cukor 4 ek
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 7 ek
tojás 2 db
tej 7 dl
eper 50 dkg
zselatin 1 teáskanál
víz 2 dl
cukor 2 ek