r
Nosalty Logó

Szlovén zöldfűszeres omlett (Frtalja)

Lakos Benedek
Szlovén zöldfűszeres omlett (Frtalja)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Az omletthez

441
Kalória
14g
Fehérje
39.7g
Szénhidrát
24.2g
Zsír
49.6g
Víz
216.1g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
2.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Az omletthez

Összesen 441 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Az omletthez

Összesen 2204 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Az omletthez

Összesen 216 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    976.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    642 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 441 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    121.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4883.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    873 mg
  • Nátrium
    3208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    198.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    248.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    881 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1497 micro
Összesen 2204 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

Az omletthez

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját elkeverjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a zsemlemorzsát, és az egészből sűrű masszát keverünk.
  2. Majd kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és három részletben, óvatosan beleforgatjuk a masszába, hogy ne törjük össze a habot.
  3. A zöldfűszereket megmossuk, vastag szárukat levágjuk, és durvára aprítjuk. Óvatosan elkeverjük a tojásos masszában.
  4. Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd beleöntjük a masszát. Alacsony lángon, nagyjából 7-10 perc alatt szép aranybarnára sütjük az alsó felét. Amikor nagyobb buborékok formálódnak a lepény közepén, akkor tudhatjuk, hogy már alaposan megsült. Utána egy tányér segítségével óvatosan megfordítjuk, és a másik felét is 7-10 percig sütjük. A lepényt melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p

Szlovénia hegyes-völgyes vidékén, a Vipava-völgyben kóstoltam először ezt a tojásos ételt, amit főleg ezen a környéken, de igazából az egész országban készítenek valamilyen formában. A név kicsit megtévesztő, hiszen nem teljesen egy omlettről van szó, inkább egy omlett és egy palacsinta keverékéről, ami tele van pakolva friss zöldfűszerekkel.

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek