Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconös frittata muffinformában

Baconös frittata muffinformában
Baconös frittata muffinformában
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A frittata egy olasz étel, mely igen hasonló összetételében az omletthez. Az omlettől eltérően viszont a frittatát nem forgatják meg, és sütőben készítik el.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. A tetszőleges mennyiségű felaprított  petrezselymet, majd a fokhagyma granulátumot is a tojásokhoz adjuk.
  2. A bacon szeleteket kisebb kockákra vágjuk, és saját zsírjukban megpirítjuk. Míg a bacon pirul, lereszeljük a sajtot.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és elővesszük a szilikonos muffin formákat.
  4. Ha a sajtot lereszeltük, hozzáadjuk a felvert tojásokhoz. A formákban egyenletesen elosztjuk a már ízesített tojást és a baconkockákat. 
  5. 20-25 perc alatt süssük aranybarnára.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 25 031
elküldve: 34
receptkönyvben: 539
elkészítve: 15/25
Facebookon megjelent: 1

szakács

d o r a

Mióta szakács: 2012.09.24.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

omlett muffinformákban, fokhagymás frittata, muffinformában sült baconös frittata

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Sun, 2015-02-08 03:22

Neked rendesen átsült a közepe? Próbáltam már hasonlót tejszín nélkül, és az belül enyhén folyós maradt, azt meg én nem szeretem. :) Ha van tipped ez ellen, írd meg kérlek!

428
tojás 8 db
bacon 12 dkg
trappista sajt 15 dkg
főzőtejszín 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint