Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-zöldpaprikás rántotta

Hagymás-zöldpaprikás rántotta
Hagymás-zöldpaprikás rántotta
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a reggeli garantált, hogy délutánig eltelíti a pocakot, és ráadásul nagyon finom is! Mostanában már nem eszem kenyeret, anélkül is tökéletes. Paradicsommal az igazi.

hozzávalók / 2 adag

  • 1 fej hagyma
  • 1 paprika
  • 10 dkg császárszalonna
  • 4 tojás
  • só, bors
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk.
  2. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és rádobjuk a hagymát pirulni.
  3. A paprikát is apróbbra kockázzuk, a hagymához adjuk pirulni.
  4. A serpenyőt lefedjük, és kb. 10 percig pároljuk a zöldségeket.
  5. Közben felkockázzuk a császárszalonnát. Ha megpuhult a hagyma és a paprika, hozzáadjuk a szalonnát is, és együtt pirítjuk, míg át nem sül ez is.
  6. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, és a zöldséges ragura öntjük.
  7. Jól átforgatva készre sütjük a rántottát.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 294
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanna-manna

Mióta szakács: 2013.01.12.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: meleg előétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szalonnás-hagymás tojásrántotta, paprikás-szalonnás tojás, tojásrántotta gazdagon

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

alexya
alexya Mon, 2013-06-24 13:27

A Nosalty szerkesztősége egyszer föltette a zsíros kenyeret is néhány órára, mert helyénvalónak találta a megosztását...
...és Tibor (akit persze nem ismerek) a szívemből szólt...hiszen értelmetlen föltenni olyan dolgokat, amelyek már fönn vannak, csupán azért, mert az egyik 5 a másik pedig 10 tojásból csinálja, vagy 16,5 dkg vagy 18,25 dkg vajat tesz bele...

Zsanna_
Zsanna-manna / Zsanna_ Mon, 2013-06-24 14:29

Nem értem: ha ti ennyire profi szakácsok vagytok, mit kell itt leragadni az én rántottámnál (ami egyébként nem egy zsíros kenyér kategória)...?!

Zsanna_
Zsanna-manna / Zsanna_ Mon, 2013-06-24 13:20

Kedves fodortibor!
Ha ez a recept annyira köztudott és nyilvánvaló lenne, a NoSalty szerkesztősége nem találta volna helyénvalónak a megosztását, és gondolom az 1000 év alatt valaki csak vette volna a fáradtságot, hogy feltegye ide.
Egyébként köszönöm kedves hozzászólásod: míg e pár mondatot leírtad, inkább készítetted volna el a fentebb említett rántottát. Hidd el a tele pocak hasonló elégedettséget tud nyújtani, mint mások kritizálása és furkálása.
Üdv,
Zsanna

Control
Control Mon, 2013-06-24 13:17

Kedves Tibor!
Annak idején amikor 7.osztályos koromban egyedül láttam neki palacsintát csinálni szakácskönyvből, ezt írták: a tésztát jó sűrű házi tejszín sűrűségűre készítsük. Na ez kifogott rajtam, mert sosem láttam milyen sűrű a házi tejszín, így elég sok időbe telt, amíg a hígítgatás és sűrítgetés után sikerült olyan tésztát csinálni, amit ki is lehetett rendesen sütni. Én nagyon örültem volna akkor ha lett volna ilyen, mint a nosalty, ahol azokat a dolgokat is leírják, ami majdnem mindenkinek természetes. Ez nagy segítség lesz olyanoknak akik a tűzhely közelében még sosem voltak, mert lesz bátorságuk belevágni a főzésbe, és kevesebb kudarcra számíthatnak a jó leírások miatt.
Szeretettel: Éva

fodortibor
fodortibor Mon, 2013-06-24 11:48

Kedves rántottás Zsanna!
Ez a recept annyira köztudott, és 1000 éves, hogy talán minden főzni kezdő is kivülről tudja.

üdv Tibor