r
Nosalty Logó

Szív formájú aranygaluska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Szív formájú aranygaluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kelt tészta

Szóráshoz, locsoláshoz

Összesen 943 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kelt tészta

Szóráshoz, locsoláshoz

Összesen 3770 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kelt tészta

Szóráshoz, locsoláshoz

Összesen 298 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 943 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.5 g

Zsír

  • Összesen
    135.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2406.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    670 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    989 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553.8 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 3770 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Kelt tészta

Szóráshoz, locsoláshoz

Elkészítés

Kelt tészta

  1. Kb. fél dl langyos tejben 1 kis cukrot elkeverünk, hozzáadjuk az élesztőt, jól elkeverjük. Felfuttatjuk. A lisztből, a sóból, a maradék cukorral, a felfutott élesztőből, 2 ek olvasztott vajjal és a langyos tejből lágy tésztát dagasztunk kézzel.
  2. Lisztezett tálban, letakarva a tésztát duplájára kelesztjük.
  3. Egy szívformát kivajazunk. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Derelyevágóval vagy szaggatóval kiszaggatjuk, nem fontos szabályos körökre.
  4. Mindegyiket megkenjük a maradék olvasztott vajjal. A szívformát kibéleljük a tésztával (körbe-körbe), közben minden sort cukros dióval szórunk.
  5. Bekapcsoljuk a sütőt, 10 perc elteltével betesszük a tésztánkat sülni kb. 30 percre. Amikor majdnem megsült, meglocsoljuk a vaníliás tejjel, és még kb. 8 percre visszatoljuk.
  6. Miután megsült, lekvárral tálaljuk. Jó étvágyat!!

Szóráshoz, locsoláshoz

  1. A darált diót összekeverjük a porcukorral.
  2. A meglangyosított tejbe keverjük a vaníliás cukrot.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 566
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 01.

Ajánló

Mivel kelt tészta, így időben ki kell venni mindent a hűtőből, hogy megfelelően átmelegedjenek!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel szív formájú aranygaluskát készítettünk, így akár Valentin napra is kedveskedhetünk annak, aki fontos nekünk!! Szerintem ezt a fajta desszertet mindenki szereti, legyen az férfi, nő vagy épp gyermek..... :-)))

Hozzávalók

Kelt tészta

Szóráshoz, locsoláshoz

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek