Nosalty Logó

Cukormentes aranygaluska vaníliasodóval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DoktorChick
Cukormentes aranygaluska vaníliasodóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 14% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Az aranygaluskához

A vaníliasodóhoz

Összesen 543 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Az aranygaluskához

A vaníliasodóhoz

Összesen 3257 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Az aranygaluskához

A vaníliasodóhoz

Összesen 205 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    645.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 543 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.9 g

Zsír

  • Összesen
    165.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3871.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    1364 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1380 mg
  • Nátrium
    575 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    589 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    572 micro
  • Kolin:
    904 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1194 micro
Összesen 3257 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 205 Kcal

Hozzávalók

Az aranygaluskához

A vaníliasodóhoz

Elkészítés

Az aranygaluskához

  1. Aranygaluska
  2. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Közben összekeverjük a lisztet, sót.
  3. Ha az élesztő kész, hozzáadjuk a liszthez a margarinnal, tojással, citrommal és édesítővel, majd kelt tésztát gyúrunk belőle.
  4. Ha a tészta szépen összeállt, letakarva, meleg helyen kb. 45 percet kelesztjük.
  5. Kelesztés után nyújtsuk ki a tésztát kb 1-1,5 cm vastagságúra, és egy kisebb pogácsaszaggatóval vagy pohárral szaggassunk belőle kis köröket.
  6. Egy tortaformát vajazzunk ki, vagy béleljük ki sütőpapírral.
  7. Kb 5 dkg margarin olvasszuk fel a tűzhelyen, keverjük össze a diót az édesítőszerrel.
  8. A kis "pogácsákat" mártsuk bele az olvasztott vajba, majd forgassuk meg az édesítős dióban. Pakoljuk őket szorosan egymás mellé a tortaformába. Ha a forma megtelt, szórjuk rá a tetejére a maradék diót, majd kelesszük újabb 30 percig.
  9. Előmelegített sütőben 160°C-on 25 perc alatt készre sütjük.
  10. Vaníliasodó
  11. 7 dl tejet forraljunk fel a tűzhelyen.
  12. 4 dkg lisztet keverjük el az édesítővel egy tűzálló tálban/lábasban, adjuk hozzá a vanília aromát, 4 tojássárgáját és 1 dl tejet. Keverjük csomómentesre.
  13. A forralt tejet szépen adagolva, folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a tojássárgás alaphoz.
  14. Az egészet lassú tűzön, folymatosan keverve (fontos, különben leég!) besűrűsítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 16937
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

DoktorChick 13 recept

Életem során nem sokszor ettem aranygaluskát, a legutóbbinak is több éve már. Egyik nap megszállt az ihlet, "de ennék egy jó aranygaluskát", úgyhogy a hétvégén nekiálltam. :) Több receptet is találtam, de mivel én mindent cukormentesen készítek, változtattam rajta egy-két dolgot. Nagyon-nagyon puha lett, még másnap vittem belőle anyukámnak is kóstolóba. :)  A képhez hozzáfűzném, hogy a kis csíkok sajnos a reluxa miatt kerültek oda, de már nem tudtam új képet készíteni miután észrevettem, mert befaltuk a felét... :) Természetesen cukrosan is készíthető!

Hozzászólások

Agnessyke

A por állagú édesít?szert lehet helyettesíteni valamivel, nem lehet ez is folyékony esetleg?

Hozzávalók

Az aranygaluskához

A vaníliasodóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.