r
Nosalty Logó

Színes zöldséges lepény a kis gasztronautától

A kis gasztronauta
Színes zöldséges lepény a kis gasztronautától
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

507
Kalória
18.7g
Fehérje
41.2g
Szénhidrát
30.4g
Zsír
156.9g
Víz
174.1g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 507 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3026 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1356.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    156.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    365 micro
  • Lut-zea
    895 micro
Összesen 507 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    112.4 g

Zsír

  • Összesen
    182.7 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1045 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8141.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1747 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    2008 mg
  • Nátrium
    3817 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    247.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    941.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1799 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    476 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    418 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1628 micro
  • α-karotin
    132 micro
  • β-karotin
    1982 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    5368 micro
Összesen 3026 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    133 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 183 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A kétféle lisztet egy tálba tesszük, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük a hideg vajat. Gyorsan összemorzsoljuk, ez azért fontos, hogy a kéz melegtől a vaj ne olvadjon meg, és lehessen vele dolgozni. Hozzáadjuk a sót, a tojást és annyi vizet, amivel gyúrható tésztát kapunk. Folpackba csomagoljuk, és pár órára hűtőben pihentetjük.
  2. Pár óra pihentetés után a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk.
  3. Kivajazunk egy piteformát, és a tésztát belehelyezzük, majd villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük a tésztát.

A töltelékhez

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben kb 5 percig főzzük, majd rögtön hideg vízbe tesszük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot. A kelbimbóval ugyanígy járunk el.
  2. A koktélparadicsomokat félbe, a paprikát apró kockákra vágjuk.
  3. A tojásokat alaposan elverjük a tejszínnel, ízlés szerint sózzuk.
  4. Az előfőzött zöldségeket leszűrjük, és a félkész tésztán szépen elrendezzük. Rászórjuk a paprikakockákat, a koktélparadicsomokat, és megszórjuk az előzőleg lepirított tökmaggal. Ráöntjük a tejszínes-tojásos öntetet, és bőven megszórjuk a kétféle reszelt sajttal.
  5. Visszatéve a sütőbe készre sütjük. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Érdemes a tésztából egyszerre több adagot is készíteni, mert nagyon jól bírja a fagyasztást.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Epres leveles pite

A leggyorsabban elkészülő gyümölcsös pitékhez megengedett a házi tészta mellőzése, így ugyanis tényleg nevetséges mennyiségű idő alatt hozzájuthatunk a zamatosan gyümölcsös ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...