Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Színes zöldséges lepény a kis gasztronautától

Színes zöldséges lepény a kis gasztronautától
Színes zöldséges lepény a kis gasztronautától
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Érdemes a tésztából egyszerre több adagot is készíteni, mert nagyon jól bírja a fagyasztást.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A kétféle lisztet egy tálba tesszük, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük a hideg vajat. Gyorsan összemorzsoljuk, ez azért fontos, hogy a kéz melegtől a vaj ne olvadjon meg, és lehessen vele dolgozni. Hozzáadjuk a sót, a tojást és annyi vizet, amivel gyúrható tésztát kapunk. Folpackba csomagoljuk, és pár órára hűtőben pihentetjük.
  2. Pár óra pihentetés után a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk.
  3. Kivajazunk egy piteformát, és a tésztát belehelyezzük, majd villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük a tésztát.

Töltelék

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben kb 5 percig főzzük, majd rögtön hideg vízbe tesszük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot. A kelbimbóval ugyanígy járunk el.
  2. A koktélparadicsomokat félbe, a paprikát apró kockákra vágjuk.
  3. A tojásokat alaposan elverjük a tejszínnel, ízlés szerint sózzuk.
  4. Az előfőzött zöldségeket leszűrjük, és a félkész tésztán szépen elrendezzük. Rászórjuk a paprikakockákat, a koktélparadicsomokat, és megszórjuk az előzőleg lepirított tökmaggal. Ráöntjük a tejszínes-tojásos öntetet, és bőven megszórjuk a kétféle reszelt sajttal.
  5. Visszatéve a sütőbe készre sütjük. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 521
elküldve: 11
receptkönyvben: 356
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldségekkel rakott tészta, pite zöldségekkel, zöldséges pite

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

506
finomliszt 15 dkg
teljes kiőrlésű liszt 10 dkg
vaj 10 dkg
víz 6 ek
tojás 1 db
1 teáskanál
brokkoli 0.5 közepes db
kelbimbó 150 g
koktélparadicsom 5 db
sárga kaliforniai paprika 0.5 db
főzőtejszín 2.5 dl
tojás 2 db
tökmag 2 ek
0 ízlés szerint
trappista sajt 10 dkg
mozzarella 10 dkg