r
Nosalty Logó

Színes szelet Nikóka konyhájából

Nikóka
Színes szelet Nikóka konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

809
Kalória
10.8g
Fehérje
114.4g
Szénhidrát
33.9g
Zsír
25g
Víz
63.5g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
67.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 809 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 9695 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 307 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    114.4 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 809 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129 g

Zsír

  • Összesen
    407.1 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    170 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7406.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    1758 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1416 mg
  • Nátrium
    3734 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1373.2 g
  • Cukor
    812 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    300.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3358 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    365 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    738 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2257 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1082 micro
Összesen 9695 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 307 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A margarint a mézzel olvasszuk fel, de ne legyen túl meleg.
  2. A többi szárazanyagot keverjük el, és adjuk hozzá a kissé felvert tojásokat és a felolvasztott margarinos mézet. Ezt jól gyúrjuk össze, majd osszuk el három egyenlő részre. Pihentessük kb. 20 percet.
  3. Majd szilikonos sütőpapíron nyújtsuk ki, és így süssük ki a lapokat. Előmelegített, légkeveréses sütőben 170 fokon 10-12 perc alatt.

Krémhez

  1. A pudingport a cukorral a tejben főzzük meg. Ha kihűlt, keverjük át robotgéppel. Majd adjuk hozzá a kihabosított margarint.
  2. A krémet osszuk ketté, és az egyiket színezzük rózsaszínre, a másikat zöldre.
  3. Ezekkel a krémekkel töltsük össze a kihűlt lapokat. Majd tegyük a hűtőbe egy éjszakára, hogy puha legyen, és szépen lehessen szeletelni.

Díszítéshez

  1. A bevonót olvasszuk fel, és vonjuk be vele a süti tetejét egyenletesen. Majd mielőtt megdermed, szórjuk rá a színes cukrokat. Esetleg ha a bevonó olvasztva nagyon sűrű, tegyünk hozzá 1-2 evőkanál étolajat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35×40

Ez a süti az idei farsangra készült az iskolába. A színes szórócukor helyett ennek a tetején színes gabonagolyó van, mert az nem olyan kemény mint a dekorcukrok.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek