Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dobos szelet Fekete Ildikótól

Dobos szelet Fekete Ildikótól
Dobos szelet Fekete Ildikótól
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 Ma Dobos szeletet sütöttem, a lányom kívánságára..:)

hozzávalók / 12 adag

tészta

krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összedolgozzuk a hozzávalókat, és 6 lapot sütünk. Én 35X28-ra nyújtom. Nem kell nagyon sütni, ne legyen színe a tésztának, mert akkor eltörik, és meg se puhul!
  2. Az 1 liter tejből, 15 dkg lisztből, 5 evőkanál kakaóból krémet főzünk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a 35 dkg porcukor és a 35 dkg margarin keverékét. Megtöltjük a lapokat, tetejét bevonjuk tortabevonó étcsokival. Másnap szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x35 cm
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 18 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 22 207
elküldve: 6
receptkönyvben: 171
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Fekete Ildikó

Mióta szakács: 2011.10.02.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

hatlapos süti, kakaókrémes hatlapos

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Wed, 2014-06-18 14:58

Gratulálok Ildikó!...nagyon finom süti.Nálunk is rendszeres "vendég",mert mindenki szereti Én a tésztájába zsírt szoktam tenni,ez által 2-3 óra után már fogyasztható is.

731
finomliszt 50 dkg
porcukor 20 dkg
vaj 5 dkg
sütőpor 1 csomag
tojás 2 db
tej 1 dl
tej 1 l
finomliszt 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 ek
porcukor 35 dkg
margarin 35 dkg
étcsokoládé 100 g