Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizses hús pergősen és szaftosan

Rizses hús pergősen és szaftosan
Rizses hús pergősen és szaftosan
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vőlegényem dán, neki főztem ebédre. El nem tudta képzelni, hogy milyen lehet körtével együtt, sőt, már az ételt is egy kicsit furcsának találta. Azóta havonta legalább kétszer főznöm kell neki :)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Körtebefőttel isteni :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított, apróra vágott hagymát sertészsíron, közepes lángon fonnyasztjuk, amíg szalmasárga lesz. Ekkor 2 evőkanál vízzel felöntjük, megkeverjük, és zsírjára visszasütjük. Ettől puhább és finomabb lesz a hagyma, és szaftosabb az étel.
  2. Miután a hagyma kész, lehúzzuk a tűzről, megsózzuk, és az édesnemes pirospaprikával megszórjuk, összekeverjük.
  3. A húst ráöntjük, rendesen összekeverjük, és magasabb lángon megkérgesítjük a húst. Gyakorlatilag azt jelenti, hogy nem kell a húsnak most átsülnie, csak a hús felülete forrósodjon át, így kérget képez, és a húsban lévő víztartalom bent marad. Körülbelül 2-3 perc alatt megkérgesedik mindenhol. Most egy késhegynyi csípős pirospaprikát szórjunk rá VAGY őrölt borsot.
  4. Amint a hús elkészült, felöntjük 4,5 dl vízzel, és hozzáadjuk a rizst. Elkeverjük, és állítsuk magas lángra, hogy felforrjon a víz. Ha a víz felforrt, zárjuk el a tüzet.
  5. A paradicsomot vágjuk 4-6 gerezdre, és most adjuk hozzá. Jól keverjük meg.
  6. Tegyük 100 fokra előmelegített sütőbe, alufóliával letakarva. Körülbelül 40 perc alatt a rizs felszívja a vizet, és szinte pergős lesz. Egyszer-egyszer keverjük meg azért!
  • sütési hőfok: 100°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 13 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 418
elküldve: 1
receptkönyvben: 43
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabó Melinda

Mióta szakács: 2014.03.21.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rizses-húsos egytálétel, csirkehúsos rizs, rizses hús csirkemellből

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koni08
Koni08 Sun, 2015-08-16 10:36

tüzetesebben megnéztem. 40 perc a sertéscombnak is elég lesz, kisebb kockákra vágom. :)

Koni08
Koni08 Sun, 2015-08-16 10:34

körtével? én ezt szeretném elkészíteni, de nekem sertés húsom van. vajon akkor meddig kell sütni? vagy lehet, előfőzöm kuktában

558
jázmin rizs 1 bögre
csirkemell filé 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
sertészsír 5 dkg
fűszerpaprika 1 teáskanál
2 tk
bors 0 ízlés szerint
víz 5 dl
paradicsom 1 közepes db