r
Nosalty Logó

Rizses hús pergősen és szaftosan

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Szabó Melinda
Rizses hús pergősen és szaftosan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 566 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1698 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2374.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    1879 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 566 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7122.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1090 mg
  • Nátrium
    5636 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    989.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 1698 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    190 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított, apróra vágott hagymát sertészsíron, közepes lángon fonnyasztjuk, amíg szalmasárga lesz. Ekkor 2 evőkanál vízzel felöntjük, megkeverjük, és zsírjára visszasütjük. Ettől puhább és finomabb lesz a hagyma, és szaftosabb az étel.
  2. Miután a hagyma kész, lehúzzuk a tűzről, megsózzuk, és az édesnemes pirospaprikával megszórjuk, összekeverjük.
  3. A húst ráöntjük, rendesen összekeverjük, és magasabb lángon megkérgesítjük a húst. Gyakorlatilag azt jelenti, hogy nem kell a húsnak most átsülnie, csak a hús felülete forrósodjon át, így kérget képez, és a húsban lévő víztartalom bent marad. Körülbelül 2-3 perc alatt megkérgesedik mindenhol. Most egy késhegynyi csípős pirospaprikát szórjunk rá VAGY őrölt borsot.
  4. Amint a hús elkészült, felöntjük 4,5 dl vízzel, és hozzáadjuk a rizst. Elkeverjük, és állítsuk magas lángra, hogy felforrjon a víz. Ha a víz felforrt, zárjuk el a tüzet.
  5. A paradicsomot vágjuk 4-6 gerezdre, és most adjuk hozzá. Jól keverjük meg.
  6. Tegyük 100 fokra előmelegített sütőbe, alufóliával letakarva. Körülbelül 40 perc alatt a rizs felszívja a vizet, és szinte pergős lesz. Egyszer-egyszer keverjük meg azért!
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 15103
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 21.

Ajánló

Körtebefőttel isteni :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rizses hús pergősen és szaftosan
Szabó Melinda 4 recept

A vőlegényem dán, neki főztem ebédre. El nem tudta képzelni, hogy milyen lehet körtével együtt, sőt, már az ételt is egy kicsit furcsának találta. Azóta havonta legalább kétszer főznöm kell neki :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...