Nosalty Logó

Csirkehúsos rizibizi

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Fahéj
Csirkehúsos rizibizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 616 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2466 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 161 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    688.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1174 micro
  • β-karotin
    3615 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2260 micro
Összesen 616 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    131.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2753.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    1620 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    940.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1435 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    839 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1173 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    4694 micro
  • β-karotin
    14458 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    9041 micro
Összesen 2466 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    307 micro
  • β-karotin
    944 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    591 micro
Összesen 161 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst váltott vízben tisztára mossuk, majd hideg, sós vízbe téve főni tesszük. Ha kész, hideg vízben leöblítjük, hagyjuk jól lecsepegni.
  2. A felkockázott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk.
  3. Ekkor következnek a zöldségek felkarikázva, a borsó és a zúzott fokhagyma. A húshoz adjuk őket, sózzuk, borsozzuk, lefedve, 1/2-1 dl vizet hozzáadva készre pároljuk. Közben néha forgassuk át, hogy le ne kapjon. Végül a felaprított petrezselyemzöldet keverjük hozzá, és rá 1 percre már el is zárhatjuk a lángot.
  4. Ezt a zöldséges húst finoman, de alaposan összekeverjük a főtt rizzsel. Ha szükséges, kis lángon jól átmelegítjük az egészet.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 45933
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mikor a gyerekeim kicsik voltak, sose készítettem rizibizit, mert az én gyerekkoromban sem volt szokás otthon, tehát fiatalasszonyként eszembe se jutott. A menzán ettek először olyan rizst, amiben pár szem borsó kereste egymást, ott az volt a rizibizi. Mikor megtudták, mi a neve, három mapig azon nevettek, annyira tetszett nekik ez a fura, inkább egy mesebeli manónak, mint ételnek illő név. Azóta persze itthon is meghonosodott a rizibizi, sokféleképp variálom, mert úgy szeretjük, ha tele van minden finomsággal. A neve viszont azóta is mindig megmosolyogtat bennünket.

Hozzászólások

eszter.torok

Szuper recept! Én vadászok az ilyenekre, mert nálunk nagyon meg a csirkehusis egytál étel. T?led van, azt hiszem, a másik nagy favorit is: paprikás-paradicsomos pörköltszaft-os csirkehús, tarhonyával összef?zve. :)

Fahéj

Örülök, ha tetszik! Ha a "paprikás-paradicsomos pörköltszaft-os csirkehús" neve tarhonyás csirkemell, akkor az én receptem az is. :) Üdv: Fahéj

eszter.torok

IgenIgen, az az a recept :)). Óriási sikereket alkot otthon!!!!!

Fahéj

Akkor örülök! :))

andrejja83

Tényleg nagyon jó recept. Én még viszonylag kezd? vagyok a konyhában, de már els? próbálkozásra is jól sikerült. Köszi :)

Fahéj

Igazán nincs mit! Örülök, hogy jól sikerült. :) Üdv: Fahéj

Kisgombóc

Egyszer? és finom. Köszi a receptet. Ma ez volt az ebédem. :) Dorka

Fahéj

Váljék kedves egészségedre! Örülök, hogy megtetszett a recept. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj ! Már megint én :) Hétvégén ezt szeretném f?zni, de nekem a rizs egy rémálom..... bbbrrrr ! Pedig nagyon szeretném megcsinálni !!! Hogy csináltad, hogy neked ilyen szép ? Ha nem nagy kérés leírnád ? Millió köszönet !! :) Évi

Fahéj

Kedves Évi! El?ször is: én sose veszek félkész rizst, mert nekem az se lesz jobb, mint a hagyományos. Közepes árfekvés?, hosszú szem? rizst veszek, és jól megnézem, hogy a szemek a zacskóban lehet?leg azonos méret?ek legyenek, mert akkor egyszerre f?nek meg, és nem lesz olyan, hogy a fele már jó, a másik fele meg még kemény. Beleteszem a rizst abba az edénybe, amiben f?zni fogom. Hideg vizet öntök rá, megkavarom, aztán leöntöm róla a vizet. Ezt megismétlem legalább 3-szor, de akár 5-ször is, addig, amíg a víz átlátszóvá nem válik. Akkor felöntöm szintén hideg vízzel, jó b?ven, mondjuk 1 bögre rizshez kb. 1 l vizet öntök. 1 fakanálnyi sót is teszek hozzá, s?t, valamennyi borsot is szoktam, és lefedve felteszem f?ni nagy lángon. Egyszer-kétszer átkeverem. Mikor felforrt, leveszem a lángot kicsire, és továbbra is lefedve, de olykor megkeverve f?zöm tovább. Mikor keverem, nézem is a szemeket, hogy kezdenek-e már üvegesedni. Pár perc múlva már kóstolgatom is, és itt van a lényeg! Mert akkor van kész, amikor már majdnem jó, de még egy picit f?tlennek érzem. De nagyon picit! Akkor lesz?röm, lehet?leg nagy sz?r?vel, hideg vízzel átöblítem, és a sz?r?ben fakanállal fellazítom a szemeket úgy, hogy alányúlva lazán átkeverem. Így kell hagyni kb. fél órát (de lehet többet is, hogy a maradék nedvességet magába szívja, illetve a felesleges lecsöpögjön), és akkor 1 ek, olajat (vajat, zsírt) melegítek egy nagy serpeny?ben, és azon melegítem meg a rizst kis lángon, közben finoman, alányúlva-átfordítva kevergetem. Tulképp ennyi. :))) Körülményes leírni, de ripsz-ropsz megvan. Sajnos, tapasztalat kell hozzá, hogy az ember érezze, mikor kell kivenni a rizst a f?z?vízb?l. Én is elrontom azért néha, ez a rizs min?ségét?l is nagyban függ. Mindenképpen jó neki, ha állni hagyjuk f?zés után, mert az sokat javíthat az állagán, nem lesz olyan vizeny?s. Bocs, ha túl körülményesen írtam le, mutatni könnyebb lenne. :) Remélem, azért tudtam segíteni. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj ! Most pihiznek a rizsszemek, és nagyon úgy néz ki, hogy sikerült !! :))) Így még soha nem hallottam rizst f?zni, de nekem nagyon bevált !!!! Ezer hála és köszönet !!!! Kicsit féltem, és közben sokat gondoltam arra, hogy jó lenne ha itt lennél és mondanád mit hogy kell csinálni, de sikerült. Esetleg ha úgy döntenél, hogy f?z?tanfolyamot indítanál, szívesen lennék a tanítványod !! :)) Imádom a receptjeidet, mert könny?ek, ízletesek és hamar kész vannak. Remélem töltesz fel hasonló recepteket, mert eddig a te ételeid voltak azok amiben nem csalódtam ! Köszönöm még egyszer :) Szép hétvégét ! Évi

Fahéj

Kedves Évi! Köszönöm a dicséretet, igazán jól esett. :)

Törölt felhasználó

Szuper lett !!!! :)))) Nagyon finom !!! A rizs tökéletes lett, apa ismét a nyelvével mosogatott..... úgyhogy szerintem ezzel így mindent leírtam ! ;) Köszönöm!

Fahéj

Jaj de örülök!!! :) Szerintem innent?l már neked se lesz gond a rizsf?zés. Szép hétvégét! Üdv: Fahéj

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.