Csirkehúsos rizibizi
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Fahéj

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
100g csirkemell filé120 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
63g zöldborsó51 kcal
-
38g sárgarépa14 kcal
-
25g fehérrépa16 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
88g rizs313 kcal
-
25g víz0 kcal
Összesen
616
Kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
400g csirkemell filé480 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
250g zöldborsó203 kcal
-
150g sárgarépa55 kcal
-
100g fehérrépa64 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
350g rizs1253 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
2466
Kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
26.1g csirkemell filé31 kcal
-
5.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
2.6g napraforgó olaj23 kcal
-
16.3g zöldborsó13 kcal
-
9.8g sárgarépa4 kcal
-
6.5g fehérrépa4 kcal
-
2.9g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
22.9g rizs82 kcal
-
6.5g víz0 kcal
Összesen
161
Kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 32.8 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 688.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 405 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 235.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 359 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 210 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 293 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 1174 micro
-
β-karotin 3615 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2260 micro
Összesen
616
Kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 131.1 g
Zsír
-
Összesen 54.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 292 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2753.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 261 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 349 mg
-
Foszfor 1620 mg
-
Nátrium 330 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 353.5 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 940.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1435 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 190 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 839 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 61 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1173 micro
-
Kolin: 423 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 4694 micro
-
β-karotin 14458 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 9041 micro
Összesen
2466
Kcal
- 9% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 307 micro
-
β-karotin 944 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 591 micro
Összesen
161
Kcal
Hozzávalók
-
40 dkg csirkemell filé
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
5 ek napraforgó olaj
-
25 dkg zöldborsó
-
15 dkg sárgarépa
-
10 dkg fehérrépa
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
35 dkg rizs
-
1 dl víz
Elkészítés
- A rizst váltott vízben tisztára mossuk, majd hideg, sós vízbe téve főni tesszük. Ha kész, hideg vízben leöblítjük, hagyjuk jól lecsepegni.
- A felkockázott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk.
- Ekkor következnek a zöldségek felkarikázva, a borsó és a zúzott fokhagyma. A húshoz adjuk őket, sózzuk, borsozzuk, lefedve, 1/2-1 dl vizet hozzáadva készre pároljuk. Közben néha forgassuk át, hogy le ne kapjon. Végül a felaprított petrezselyemzöldet keverjük hozzá, és rá 1 percre már el is zárhatjuk a lángot.
- Ezt a zöldséges húst finoman, de alaposan összekeverjük a főtt rizzsel. Ha szükséges, kis lángon jól átmelegítjük az egészet.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 44
- Össznézettség: 45933
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Fahéj
288 recept
Mikor a gyerekeim kicsik voltak, sose készítettem rizibizit, mert az én gyerekkoromban sem volt szokás otthon, tehát fiatalasszonyként eszembe se jutott. A menzán ettek először olyan rizst, amiben pár szem borsó kereste egymást, ott az volt a rizibizi. Mikor megtudták, mi a neve, három mapig azon nevettek, annyira tetszett nekik ez a fura, inkább egy mesebeli manónak, mint ételnek illő név. Azóta persze itthon is meghonosodott a rizibizi, sokféleképp variálom, mert úgy szeretjük, ha tele van minden finomsággal. A neve viszont azóta is mindig megmosolyogtat bennünket.
Hozzászólások
Szuper recept! Én vadászok az ilyenekre, mert nálunk nagyon meg a csirkehusis egytál étel. T?led van, azt hiszem, a másik nagy favorit is: paprikás-paradicsomos pörköltszaft-os csirkehús, tarhonyával összef?zve. :)
Örülök, ha tetszik! Ha a "paprikás-paradicsomos pörköltszaft-os csirkehús" neve tarhonyás csirkemell, akkor az én receptem az is. :) Üdv: Fahéj
IgenIgen, az az a recept :)). Óriási sikereket alkot otthon!!!!!
Akkor örülök! :))
Tényleg nagyon jó recept. Én még viszonylag kezd? vagyok a konyhában, de már els? próbálkozásra is jól sikerült. Köszi :)
Igazán nincs mit! Örülök, hogy jól sikerült. :) Üdv: Fahéj
Egyszer? és finom. Köszi a receptet. Ma ez volt az ebédem. :) Dorka
Váljék kedves egészségedre! Örülök, hogy megtetszett a recept. Üdv: Fahéj
Kedves Fahéj ! Már megint én :) Hétvégén ezt szeretném f?zni, de nekem a rizs egy rémálom..... bbbrrrr ! Pedig nagyon szeretném megcsinálni !!! Hogy csináltad, hogy neked ilyen szép ? Ha nem nagy kérés leírnád ? Millió köszönet !! :) Évi
Kedves Évi! El?ször is: én sose veszek félkész rizst, mert nekem az se lesz jobb, mint a hagyományos. Közepes árfekvés?, hosszú szem? rizst veszek, és jól megnézem, hogy a szemek a zacskóban lehet?leg azonos méret?ek legyenek, mert akkor egyszerre f?nek meg, és nem lesz olyan, hogy a fele már jó, a másik fele meg még kemény. Beleteszem a rizst abba az edénybe, amiben f?zni fogom. Hideg vizet öntök rá, megkavarom, aztán leöntöm róla a vizet. Ezt megismétlem legalább 3-szor, de akár 5-ször is, addig, amíg a víz átlátszóvá nem válik. Akkor felöntöm szintén hideg vízzel, jó b?ven, mondjuk 1 bögre rizshez kb. 1 l vizet öntök. 1 fakanálnyi sót is teszek hozzá, s?t, valamennyi borsot is szoktam, és lefedve felteszem f?ni nagy lángon. Egyszer-kétszer átkeverem. Mikor felforrt, leveszem a lángot kicsire, és továbbra is lefedve, de olykor megkeverve f?zöm tovább. Mikor keverem, nézem is a szemeket, hogy kezdenek-e már üvegesedni. Pár perc múlva már kóstolgatom is, és itt van a lényeg! Mert akkor van kész, amikor már majdnem jó, de még egy picit f?tlennek érzem. De nagyon picit! Akkor lesz?röm, lehet?leg nagy sz?r?vel, hideg vízzel átöblítem, és a sz?r?ben fakanállal fellazítom a szemeket úgy, hogy alányúlva lazán átkeverem. Így kell hagyni kb. fél órát (de lehet többet is, hogy a maradék nedvességet magába szívja, illetve a felesleges lecsöpögjön), és akkor 1 ek, olajat (vajat, zsírt) melegítek egy nagy serpeny?ben, és azon melegítem meg a rizst kis lángon, közben finoman, alányúlva-átfordítva kevergetem. Tulképp ennyi. :))) Körülményes leírni, de ripsz-ropsz megvan. Sajnos, tapasztalat kell hozzá, hogy az ember érezze, mikor kell kivenni a rizst a f?z?vízb?l. Én is elrontom azért néha, ez a rizs min?ségét?l is nagyban függ. Mindenképpen jó neki, ha állni hagyjuk f?zés után, mert az sokat javíthat az állagán, nem lesz olyan vizeny?s. Bocs, ha túl körülményesen írtam le, mutatni könnyebb lenne. :) Remélem, azért tudtam segíteni. Üdv: Fahéj
Kedves Fahéj ! Most pihiznek a rizsszemek, és nagyon úgy néz ki, hogy sikerült !! :))) Így még soha nem hallottam rizst f?zni, de nekem nagyon bevált !!!! Ezer hála és köszönet !!!! Kicsit féltem, és közben sokat gondoltam arra, hogy jó lenne ha itt lennél és mondanád mit hogy kell csinálni, de sikerült. Esetleg ha úgy döntenél, hogy f?z?tanfolyamot indítanál, szívesen lennék a tanítványod !! :)) Imádom a receptjeidet, mert könny?ek, ízletesek és hamar kész vannak. Remélem töltesz fel hasonló recepteket, mert eddig a te ételeid voltak azok amiben nem csalódtam ! Köszönöm még egyszer :) Szép hétvégét ! Évi
Kedves Évi! Köszönöm a dicséretet, igazán jól esett. :)
Szuper lett !!!! :)))) Nagyon finom !!! A rizs tökéletes lett, apa ismét a nyelvével mosogatott..... úgyhogy szerintem ezzel így mindent leírtam ! ;) Köszönöm!
Jaj de örülök!!! :) Szerintem innent?l már neked se lesz gond a rizsf?zés. Szép hétvégét! Üdv: Fahéj