Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hússal töltött batyuk

Hússal töltött batyuk
Hússal töltött batyuk
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors vendégvárónak, sörkorcsolyának bármikor bevethető. :) Spanyol tapas esten tanultam ezt a receptet, annyit változtattam csupán csak rajta, hogy nem tettem bele mazsolát, mert nem szeretjük. Bár a valódi empanadas, én úgy tudom, nem leveles tésztából készül (ezért nem is azt a nevet adtam neki), a tanfolyamon azt használtunk, és nagyon ízlett.

hozzávalók / 4 adag

töltelék

tészta

ajánlat

A tölteléket tetszés szerint variálhatjuk, akár megmaradt pörköltöt vagy sült húst is ledarálhatunk, és összerottyanthatjuk tojással, újhagymával, de tehetünk bele akár tonhalat is. Húsvét után nagyszerű lesz a maradék sonka felhasználására.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a tölteléket: A hagymákat és a főtt tojást apróra vágjuk. Serpenyőben felmelegítjük a zsírt, és üvegesre pároljuk benne a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, és lepirítjuk.
  2. Hozzákeverjük a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés húslevessel puhára főzzük. (Annyi húslevest használjunk, hogy ne legyen túl szaftos, de száraz sem.)
  3. Ízesítsük pirospaprikával, köménnyel, majd adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát és tojást. Néhány perc alatt főzzük össze, majd tegyük félre hűlni. Fontos, hogy a tésztába ne melegen tegyük a tölteléket, hanem hűtsük le előtte! Akár előző nap is elkészíthetjük.
  4. Én előre nyújtott leveles tésztát vettem, ha nem olyannal dolgozunk, akkor nyújtsuk 3-5 mm vastagságúra. Hogy egyszerűbb legyen, és ne pazaroljuk a tésztát szögletes batyukat készítettem, ehhez hosszban 3 felé, keresztben 6 felé vágtam, osztottam a lapot, így 18 kis lapot kaptam.
  5. Mindegyik lap közepébe tegyünk egy kiskanálnyi tölteléket, majd hajtsuk félbe, és nyomkodjuk körbe a széleket.
  6. A batyukat tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, kenjük meg a tetejüket tojással (ügyeljünk rá, hogy csak a tetejükre kerüljön tojás, hogy szépen fel tudjon jönni a tészta).
  7. 220 fokra előmelegített sütőben süssük őket szép aranybarnára (kb. 15 perc).
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 15 310
elküldve: 1
receptkönyvben: 80
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Audrey

Mióta szakács: 2013.10.02.
71 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból, maradék tojásból
kategória: sós süti
kalória: átlagos
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsos táska, enpanadas, leveles tésztás batyu, hússal töltött batyuk, hússal töltött táskák, hússal töltött leveles tészta, húsos raguval töltött batyu, húsos raguval töltött leveles tészta, spanyol húsos batyuk

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

436
vöröshagyma 1 kis fej
újhagyma 1 közepes db
főtt tojás 1 db
sertészsír 1 ek
darált sertéshús 200 g
sűrített paradicsom 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
alaplé 2 dl
fűszerpaprika 1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 0.5 teáskanál
leveles tészta 1 csomag
tojás 1 db