Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kajszibarackos linzertorta 2. - diós

Kajszibarackos linzertorta 2. - diós
Kajszibarackos linzertorta 2. - diós
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Számtalan módon variálható sütemény, fantázia kérdése! :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Dió helyett használhatunk mandulaforgácsot is, amivel a tetejét is megszórhatjuk! De ezt a sütit bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk ,majd fél órára becsomagolva a mélyhűtőbe tesszük. Ez azért szükséges, mert így könnyebben lehet majd formáznunk a linzert.
  2. Ezalatt az idő alatt a sárgabarackokat kimagozzuk, és felkockázzuk. Majd összekeverjük a porcukorral és a fahéjjal.
  3. Egy kerek linzerformát kivajazunk. A tésztát kettéosztjuk, és az egyik felét a formába nyomkodjuk, hogy kitöltse azt.
  4. Rövid időre előmelegített sütőbe tesszük.
  5. Ezután megszórjuk a darált dióval, meg egy kis zsemlemorzsával. Így nem ázik el a tészta.
  6. Utána rátesszük a baracktölteléket, és végül a másik fele tésztát nagy lyukú reszelővel ráreszeljük. De ha valakinek több ideje van, be is lehet rácsozni.



  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 916
elküldve: 6
receptkönyvben: 127
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Doresz

Mióta szakács: 2011.07.14.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós-barackos linzertorta, linzertorta sárgabarackkal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bokine
bokine / bokine Thu, 2011-07-21 12:01

Kedves Doresz! Gratulálok az első receptedhez. Üdv közöttünk :))) Erika (bokine)

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Wed, 2011-07-20 16:19

Szia Doresz! Tetszik a recepted, el is mentettem. A Kedvesem diórajongó és a kajszit is szereti, biztosan ízlene neki. Természetesen én is szívesen megkóstolnám, és meg is fogom, mert itt a barackszezon. :-) Köszi! Üdv: Gabi (Makkermanó)

961
finomliszt 30 dkg
margarin 20 dkg
cukor 10 dkg
tojás 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
sárgabarack 30 dkg
porcukor 1 ek
fahéj 1 késhegynyi
dió 10 dkg
zsemlemorzsa 1 ek