r
Nosalty Logó

Kajszibarackos linzertorta 2. - diós

NS
Kajszibarackos linzertorta 2. - diós
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

961
Kalória
14.5g
Fehérje
97.6g
Szénhidrát
59g
Zsír
89.1g
Víz
45g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
34.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 961 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3840 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 356 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    89.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    496 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1071 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 961 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    235.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1672.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    857 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    390.5 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    356.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1984 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    4285 micro
  • β-crypt
    297 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 3840 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 356 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk ,majd fél órára becsomagolva a mélyhűtőbe tesszük. Ez azért szükséges, mert így könnyebben lehet majd formáznunk a linzert.
  2. Ezalatt az idő alatt a sárgabarackokat kimagozzuk, és felkockázzuk. Majd összekeverjük a porcukorral és a fahéjjal.
  3. Egy kerek linzerformát kivajazunk. A tésztát kettéosztjuk, és az egyik felét a formába nyomkodjuk, hogy kitöltse azt.
  4. Rövid időre előmelegített sütőbe tesszük.
  5. Ezután megszórjuk a darált dióval, meg egy kis zsemlemorzsával. Így nem ázik el a tészta.
  6. Utána rátesszük a baracktölteléket, és végül a másik fele tésztát nagy lyukú reszelővel ráreszeljük. De ha valakinek több ideje van, be is lehet rácsozni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Számtalan módon variálható sütemény, fantázia kérdése! :)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...