r
Nosalty Logó

Kajszibarackos linzertorta 2. - diós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kajszibarackos linzertorta 2. - diós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 961 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3840 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 356 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    496 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1071 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 961 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    235.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1672.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    857 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.5 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1984 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    4285 micro
  • β-crypt
    297 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 3840 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 356 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk ,majd fél órára becsomagolva a mélyhűtőbe tesszük. Ez azért szükséges, mert így könnyebben lehet majd formáznunk a linzert.
  2. Ezalatt az idő alatt a sárgabarackokat kimagozzuk, és felkockázzuk. Majd összekeverjük a porcukorral és a fahéjjal.
  3. Egy kerek linzerformát kivajazunk. A tésztát kettéosztjuk, és az egyik felét a formába nyomkodjuk, hogy kitöltse azt.
  4. Rövid időre előmelegített sütőbe tesszük.
  5. Ezután megszórjuk a darált dióval, meg egy kis zsemlemorzsával. Így nem ázik el a tészta.
  6. Utána rátesszük a baracktölteléket, és végül a másik fele tésztát nagy lyukú reszelővel ráreszeljük. De ha valakinek több ideje van, be is lehet rácsozni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4035
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 20.

Ajánló

Dió helyett használhatunk mandulaforgácsot is, amivel a tetejét is megszórhatjuk! De ezt a sütit bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Számtalan módon variálható sütemény, fantázia kérdése! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek