r
Nosalty Logó

Emeletes gyümölcstorta kinguci konyhájából

kinguci1983
Emeletes gyümölcstorta kinguci konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

189
Kalória
4.9g
Fehérje
32.3g
Szénhidrát
4.3g
Zsír
44.9g
Víz
76.3g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
15.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1881 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 189 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3278.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    933 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1182 mg
  • Nátrium
    914 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    323.3 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    448.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    444 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1059 micro
Összesen 1881 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokon.
  2. Előveszünk két edényt, az egyikbe megy 4 ek víz és a 4 tojásfehérjéje, a másikba a liszt, 8 ekcukor, a tojássárgája, a másik 4 ek vízés a fél szalakáli.
  3. A fehérjét kemény habbá verjük, a másik edénybe lévőt is géppel összedolgozzuk (ha nem akar összeállni, akkor még 1 ek víz mehet bele). Ezután a fehérje felét még géppel hozzákeverjük, a másik felét már csak fakanállal óvatosan, egy irányba keverjük.
  4. Kivajazott-lisztezett gyümölcstortaformába tesszük, kb. 175-180 fokon megsütjük 30 percig, tűpróba is mehet. Még melegen kettévágjuk.
  5. A banánokat felszeljük.
  6. A pudingot is elkészítjük, ebbe megy 3 ek cukor és a 2 dkg vaj is. Ennek a felét a félbevágott tortának az alsó és felső felére is kenjük. Az alsó részt körberakjuk a banánnal, ha jut a belsejébe is mehet körformában végig. Majd rárakjuk a tetejét, ezt is megkenjük a pudinggal, és ezt is körberakjuk banánnal.
  7. Meg lehet szórni tortadarával, de nem muszáj.
  8. Ha tálaljuk, tejszínhabot is adhatunk hozzá, de ez el is hagyható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A férjem imádja a piskótát. És ezt a tésztát szereti a legjobban, így a legtöbbet ezt sütöm különféle formában és módon. Most ez azért lett emeletes, mert a formám nem olyan, mint a régiek, túl sok lenne a piskóta és kevés a gyümölcs vagy töltelék.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...