Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás pite Rita konyhájából

Szilvás pite Rita konyhájából
Szilvás pite Rita konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legegyszerűbb szilváspite-recept. A tészta könnyen kezelhető, és nem kell bele tojás sem. Szedd magad akcióban szoktam betankolni szilvából. Talán ez a legolcsóbb gyümölcs, mégis oly sokrétűen felhasználható és nagyon finom. 

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Kenés

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük. Zsírozott, lisztezett tepsibe (gáztepsit használok) fektetjük az egyik kinyújtott tésztát, amit megszórunk zsemlemorzsával . A másikat is előre kinyújtjuk. Közben izzítsuk be a sütőt is 170 fokra állítva.
  2. A felezett szilvákat (ha fagyasztottat használunk, csepegtessük le) szorosan egymás mellé rakjuk héjukkal felfelé a tepsibe, megszórjuk az előre összekevert cukor, vaníliás cukor és fahéj elegyével (természeten a cukor és a fahéj mennyisége ízlés szerint változtatható). Hintsük meg még kb. 2 evőkanál liszttel a szilvát, és terítsük rá a másik kinyújtott tésztát.
  3. Kenjük meg felvert tojással, szurkáljuk meg villával, majd süssük aranysárgára. Kihűlés után tudjuk szépen szeletelni, de nyilván ezt nem mindig lehet kivárni ... :) Ha még édesebben szeretnénk fogyasztani , akkor megszórhatjuk porcukorral is.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 830
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Czene Rita

Mióta szakács: 2020.01.11.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szilvás lepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

940
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
cukor 1 púpozott ek
citromhéj 1 citromból nyert
tejföl 175 g
zsemlemorzsa 3 ek
szilva 1.5 kg
cukor 15 dkg
fahéj 1 kávéskanál
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 2 ek
tojás 1 db