Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors omlós szilvás

Gyors omlós szilvás
Gyors omlós szilvás
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy villámgyorsan elkészíthető "alig tésztás", sok gyümölcsös süti...
Imádom, amikor a szilva levet ereszt, és a cukorral együtt "megzselésedik", ami egy kicsit kifolyik a  szélén, ugyanakkor ha kihűlt, a tésztával együtt szelhető.
Hmmm...

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Kezdőknek is bátran ajánlom, mert pofonegyszerű...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, beledaraboljuk a  vajat.
  2. Beleütjük a tojást, majd az egészet gyorsan összegyúrjuk, mert ez a tészta a hideget szereti.
  3. Kis időre hideg helyen pihentetjük. Addig megszórjuk a szilvát kb. cukorral és  fahéjjal. (Természetesen a szilvát kimagvaljuk előtte). Kivajazzuk, lisztezzük a tepsit.
  4. A pihentetés után a tészta 3/4 részét kinyújtjuk a tepsi méretének megfelelően. Erre halmozzuk a szilvákat "fejjel lefelé", majd a tészta másik felét is kinyújtjuk, és ráterítjük.
  5. Tojássárgájával megkenjük a tetejét, majd sütőben aranysárgára sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30*15 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 50 409
elküldve: 25
receptkönyvben: 625
elkészítve: 22/42
Facebookon megjelent: -

szakács

banyuska

Mióta szakács: 2010.09.05.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvás pite omlós tésztából

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szityike
Szityike / Szityike Sat, 2018-10-13 21:09

Sziasztok! Én most készítettem el. A leírtaktól csak annyiban tértem el, hogy a szilva alá szórtam egy kevés búzadarát, hogy felszívj a levét... Sajnos a kihűlés után felvágva mégis azt vettem észre, hogy a tészta alsó része (amin a sok szilva volt) egyáltalán nem sült meg. :( Az, hogy leveses, nem baj, viszont maga a tészta is "szalonnás"... Mit csinálhattam rosszul? Amúgy piszok finom lett, csak valahogy így mégsem az igazi... Köszi a segítséget! Szandi

BeneNiki
BeneNiki Fri, 2014-10-03 14:12

Nagyon finom lett, csak az a baj, hogy áll a lében :D Nincs nagy tapasztalatom sütés- főzés terén és ezért nem tettem alá semmit, ami felszívja- eszembe sem jutott, mert a receptben nem volt leírva én pedig azt követtem. De kanállal megettük :)

gdavid
gdavid Mon, 2014-09-29 20:02

Szia, Banyuska! Csak azért regisztráltam, hogy elmondhassam, hogy ez a recept zseinális, ennél kevesebbet nem lehet róla mondani. Ezer köszönet, hogy megosztottad!

kaktuszk
kaktuszk Sat, 2013-02-23 21:13

Szia! Ez nagyon-nagyon finom lett! Én egy icipici zsemlemorzsát is szórtam a töltelékre, hogy felszívja a szilva levét (fagyasztottból csináltam). A férjem már akkor nekiesett, amikor kivettem a sütőből! :)))
Azt sajnos későn vettem észre, hogy az én tepsim valamivel nagyobb, így elég vékony lett a tészta, de így is szuper a végeredmény. Majd legközelebb kicsit több tésztával csinálom. :) Köszi a receptet!

Kiss Katalin
Kiss Katalin Thu, 2012-09-20 21:43

Tegnap elkészítettem és nagyon fincsi lett. Először kicsit soknak éreztem a fahéjat (kicsit csípet), de mire összesültek az ízek ennek már nyoma sem maradt. Az utolsó morzsáig elfogyott.

xandika
xandika Sun, 2011-12-04 11:14

Hali!
Épp sül a süti,én almával csinálom,nagyon jó az illata,valami gyorsat kerestem,mert pár almám már nagyon "rosszul"nézett ki.!Köszi a gyors,egyszerű receptet!Kellemes hétvégét!Üdv.:Xandika :-)

aubergine
aubergine Wed, 2011-09-28 20:06

Szia! Holnap megsütöm. Mit jelent az, hogy fejjel lefelé teszed rá a szilvát? Alul van a lila, héjas része, felül a vágott fele?

Petra11
Petra11 Thu, 2011-08-25 11:55

tegnap megsütöttem :) egyszerű és nagyon finom.köszi a receptet :)

ZsuzsikaDrága
ZsuzsikaDrága / ZsuzsikaDrága Sat, 2011-07-30 20:28

Szia épp sül a sütőben... meddig kell sütni 200 fokon? sajnos a vihar nagyon sok szilvát levert és ez a reci igen egyszerűnek bizonyult, nagyon várom az eredményt...
ja még annyi hogy én még megbolondítottam egy kis dióval is!!! :))

abbs
lique / abbs Wed, 2010-11-03 20:27

ha olyan könnyű, mint amilyennek az ajánlatban írtad, akkor a nehézséget jelző címkén miért közepes szerepel? :)

banyuska
banyuska / banyuska Thu, 2010-09-16 17:59

Tulajdonképpen szinte minden gyümölccsel elkészíthető(meggy,szilva,alma,körte stb..)én is idénygyümölcsöket szoktam "használni".Örülök,hogy ízlett,sajna én sem tudok ellenállni neki,ha elkészítem,képes vagyok a nagy részét én befalni:-))))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-09-16 12:58

Szilva helyett almával csináltam, de így is nagyon ízlett a családnak :) Már alig van belőle (gyorsan felfalom míg haza nem érnek :D )

banyuska
banyuska / banyuska Wed, 2010-09-15 19:31

Oké ,igaz,köszi az észrevételeket:-))azért amennyiben elkészítitek,a véleményeket is szívesen veszem...:-))

tilkandi
Áfonya / tilkandi Wed, 2010-09-15 17:17

Szia........csak egy kis észrevétel: nem kevés egy kicsit a 3 dkg liszt a tésztához???
Andi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-09-15 17:15

Hali egy olyan kérdésem lenne hogy nem 30dkg liszt kell 3 dkb helyett?
köszi

869
vaj 20 dkg
finomliszt 30 dkg
tojás 1 db
cukor 10 dkg
tojássárgája 1 db
szilva 80 dkg
cukor 2 ek
fahéj 1 ek