Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szicíliai cannoli

Szicíliai cannoli
Szicíliai cannoli
24 perc / előkészület: 20 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az olasz sütik, nagyon ínycsiklandozóak. Nekem a kedvenceim.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

krém

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit robotgéppel összeállítjuk, majd hűtőbe tesszük 2 órára.
  2. A ricottát a cukorral jól kikeverjük, és állni hagyjuk. Én előző nap elkészítettem, és a hűtőben várakozott a töltéshez.
  3. A tésztákhoz csöveket készítünk elő. Sajnos nekem csak rolóhoz való van, mert cannolihoz valót nem forgalmaznak nálunk még. Ha a ricotta elég folyós, érdemes egy ruhán át kicsöpögtetni belőle egy kevés savót, különben a töltelék sem lesz elég szilárd. (Jó minőségű olasz, vagy házi ricottánál ez természetesen nem szükséges. ) Belekeverjük a cukrot, és aki gondolja, a csokoládét is. Csokipasztillát is használhatunk, azt már nem is kell felvágni.
  4. A tésztát kivesszük a hűtőből, meleg kézzel kicsit nyomkodjuk, hogy mozgathatóvá váljon, és vékonyra (1 mm) kinyújtjuk. Jó 10-12 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki fánkszaggatóval.
  5. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat. Minden csőre feltekerünk egy tésztát, és beletesszük a kellően felforrósodott olajba. Egyszer-kétszer átforgatjuk, hogy mindenhol megsüljön. Ha kész, fémcsipesszel kiemeljük, itatós papírra szedjük, és a sült tésztából kitoljuk a fémhengert*. (Ezt a műveletet célszerű védőkesztyűben végezni.) Íly módon folyamatosan kisütjük a tésztát.
  6. Ha kihűltek a tésztahengerek, megtöltjük a ricottával. (Ez szélescsőrű nyomózsákkal vagy egyszerű kiskanállal is jól működik, mivel a henger elég széles.) A tetejére porcukrot szórunk, a két végét pedig megszórjuk kandírozott naranccsal vagy zöld pisztáciával. /kb. 12 db cannoli/ * fém hengerként kb. 4 cm átmérőjű, kb. 12 cm hosszú hőálló, üreges, kívül sima felületű hengert használnak.
  • költség: 840 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 129
elküldve: 3
receptkönyvben: 63
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

olasz édesség, olasz ricottás édesség

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Thu, 2014-02-20 14:43

Ezt a deszertbort, a Lidl-be,vásároltam.Lehet azomban különlegességeket kínáló boltokban kapni nagyvárosokban.Pld.olaszos termékek Győrben a Baros Gábor uton.Nekem ez van közel.

DAncsa
DAncsa Wed, 2014-02-19 22:16

Szia! Szeretném megkérdezni, hogy Marsalát honnan szerzel be? Köszi, Ancsa

2026
finomliszt 25 dkg
vaj 5 dkg
porcukor 3 dkg
tojás 1 db
cukrozatlan kakaópor 5 g
1 csipet
fahéj 1 teáskanál
marsala 60 ml
almaecet 1 teáskanál
tojásfehérje 1 db
napraforgó olaj 5 dl
ricotta 80 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
porcukor 20 dkg
csokoládéforgács 8 ek
sótlan pisztácia 3 dkg
kandírozott narancshéj 3 dkg